A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815746.3976.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce sa mananci ca sa scapi de insomnie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2013, ora 14:00

Ce sa mananci ca sa scapi de insomnie

Articol de Madalina Irimia

Pe langa o multime de factori de mediu, calitatea somnului este influentata si de alimentele pe care le consumam. In ce mod, ne explica dr. Cristina Dude, medic specialist psihiatru la Centrul MindCare. Poti afla mai multe despre problemele legate de somn in revista Unica de aprilie.

Programul de somn al fiecaruia dintre noi este reglat cu ajutorul unui „ceas” situat la niveul sistemului nervos central (in hipotalamus mai exact), iar mecanimul acestui orologiu intern este puternic influentat de factorii de mediu care, practic, sincronizeaza acest ritm cu programul zi-noapte de 24 de ore. Cei mai importanti dintre acestia sunt sumina solara, dar si activitatile sociale sau orarul meselor, ori temperatura ambientala, zgomotul, temperatura sau modificari interne ale organismului (foame, temperatura crescuta, variatii hormonale).

Depresia si insomnia se vindeca la psihiatru

In privinta influentei alimentelor, sunt importante atat cantitatea, cat si calitatea alimentelor comsumate. Somnul poate fi afectat daca sari complet peste cina, pentru ca foamea te poate trezi ulterior, dar si daca mananci o masa copioasa inainte de culcare (cand pot aparea tulburari ale somnului din cauza problemelor digestive). De asemenea, o cina bogata in dulciuri concentrate duce la scaderea rapida a glicemiei in cursul noptii, ceea ce determina senzatia de foame, care te poate trezi din somn.

Integral pe unica.ro

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii