A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631299.0404.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce sa faci cu zatul de cafea si cu plicurile folosite de ceai? 10 reutilizari INTELIGENTE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2014, ora 16:32

Ce sa faci cu zatul de cafea si cu plicurile folosite de ceai? 10 reutilizari INTELIGENTE

Articol de Madalina Irimia

Ce faci cu zatul de cafea si cu pliculete folosite de ceai? Ei bine, iata cateva idei care te vor ajuta. Curatarea mobilierului, lustruirea papucilor sau indepartarea mirosurilor neplacute sunt doar cateva dintre optiuni.

Indepartarea mirosului de pe maini, dupa ce ai gatit Atat zatul de cafea, cat si pliculetele de ceai sunt deodorizante excelente si pot face minuni pentru mainile tale, mai ales dupa ce ai taiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapa sau peste. Dupa ce ti-ai pregatit mancarea, pur si simplu freaca-ti bine mainile cu acele pliculete de ceai, inainte sa te speli cu apa calda si sapun. Foloseste si zatul de cafea exact in acelasi mod pentru a indeparta mirosul alimentelor si pentru a oferi mainilor o senzatie neteda, moale si revigoranta.

Pentru a da stralucire parchetului si mobilei Cauti o modalitate naturala prin care sa iti pastrezi podeaua si mobila stralucitoare si curata? Nu trebuie sa cauti prea mult, deoarece te poate ajuta ceasca ta de ceai! Datorita taninului din compozitia sa, ceaiul preparat de doua ori este perfect pentru a da o stralucire suplimentara decorului de lemn. Si ca un bonus, scapi si de mirosul neplacut facut produsele de curatenie obtinand rezultate uimitoare. Pentru un finisaj stralucitor, fierbe intre cinci si zece pliculete de ceai folosite in 4 litri de apa. Foloseste ceaiul pentru a-ti spala podelele sau aplica-l pe mobilierul de lemn cu o carpa uscata si curata.

Tine insectele daunatoare la distanta de gradina ta Ai observat in gradina furnici, melci si alte insecte daunatoare plantelor? Presara zatul de cafea in zonele cu probleme pentru a tine la distanta parazitii. Zatul de cafea poate tine la distanta si pisica care iti foloseste gradina drept toaleta sau care se joaca cu plantele din interior. Adauga cateva lingurite de zat de cafea in ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.

Degreseaza oalele si tigaile intr-o clipa Daca vrei sa scapi imediat de grasimea de pe oale si tigai fara prea mult efort, atunci spala vesela murdara cu zatul de cafea, frecandu-le cu ajutorul unui burete de sarma. Frecarea suplimentara te va ajuta sa indepartezi mizeriile lipite fara a folosi produse chimice de curatenie. Pentru o curatare si mai usoara, inmoaie vasele murdare de grasime in apa calduta cu unul sau doua pliculete de ceai folosite si lasa-le asa peste noapte. Taninul din ceai va indeparta grasimea si reziduurile alimentare, astfel incat, a doua zi dimineata trebuie doar sa le clatesti cu atentie.

Hraneste plantele din interior intr-un mod natural Atat zatul de la cafea, cat si pliculetele de ceai au o multime de nutrienti care pot ajuta plantele sa se dezvolte. Datorita continutului acid, zatul de cafea este un ingrasamant perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi rosiile, morcovii, trandafirii, rododendronii si azaleele. Ceaiul este mai putin acid, in special atunci cand este combinat cu apa. Asadar, pentru a hrani plantele din interior care prefera un sol mai putin acid, toarna continutul unui pliculet de ceai intr-o stropitoare, inainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrani plantele fara a adauga prea multa aciditate in sol.

Citeste mai mult pe financiarul.ro.

Foto: beautytips.ro

     
Tag-uri: zat, cafea, utilitate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii