ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-11-2013, ora 12:03

Ce sa NU mananci daca ai gastrita sau ulcer gastric. Top 5 alimente interzise

Articol de Madalina Irimia

Simti des ca te “strange” stomacul? Ai arsuri puternice si dureri de burta dupa fiecare masa? Poate ca suferi de gastrita sau ulcer si consumi alimente interzise pentru afectiunea ta. Vezi ce sa NU mananci daca ai gastrita sau ulcer gastric. Top 5 alimente interzise.

Produsele lactate fac rau unui stomac bolnav

Unii oameni cred ca un pahar de lapte (laptele este bazic, opusul acidului) poate face minuni in cazul unei aciditati crescute in stomac. Din pacate, laptele face mai mult rau unui ulcer gastric. Tocmai pentru ca este bazic, laptele in stomac te face sa produci si mai mult acid, ceea ce inrautateste criza de crampe si starea de rau.

Cafeaua stimuleaza producerea de sucuri gastrice

Desi cafeaua ne trezeste si ne ajuta celulele nervoase sa functioneze la viteza maxima, din pacate, cafeaua ne si creste aciditatea din stomac.

Daca mai adaugi si putin lapte in cafeaua de dimineata, deja trebuie sa te astepti la arsuri serioase. Si nu te gandi ca o cafea decofeinizata te scapa de durerile asociate cu ulcerul gastric si gastrita. Studiile au aratat ca. indiferent de tipul de cafea consumat, ea face foarte rau suferinzilor de ulcer si gastrita.

Ceaiul (ceai negru, ceai verde, ceai alb)

Frunzele de ceai sunt un alt stimulent puternic al digestiei, tocmai prin stimularea secretiei de aciduri din sucul gastric.

Desi nu pare o idee buna, studii recente au aratat ca adaugarea de frisca si zahar sau miere in ceaiurile tari scade efectul nociv asupra pacientilor cu ulcer gastric sau gastrita.

Integral pe unica.ro

Foto: telegraph.co.uk

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii