A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719682071.8775.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce s-ar putea intampla in momentul in care am turna apa peste lava topita - FOTO+VIDEO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2016, ora 11:33

Ce s-ar putea intampla in momentul in care am turna apa peste lava topita - FOTO+VIDEO

Articol de Cristian Amariei
Pe parcursul acestei veri, cercetatorii din cadrul Centrului pentru Studierea Geohazardelor, Universitatea din Buffalo, vor incepe o serie de experimente, in care vor folosi lava pentru a topi roci si a cauza explozii. Vulcanologul Ingo Sonder si colegii sai isi propun sa dizolve cateva sute de kilograme de roca pana la sfarsitul acestei toamne.
Incercari de acest tip au mai fost realizate pana acum, insa studiul realizat de oamenii de stiinta americani va fi putin diferit deoarece vor fi provocate explozii adaugand apa peste lava incinsa. Nu se cunoaste cu exactitate modul in care o astfel de reactie se produce in natura, insa savantii spera sa afle acest lucru in momentul in care proiectul lor de cercetare va fi finalizat.
,,Eruptia vulcanului Eyjafjallajökull a fost foarte puternica datorita prezentei apei. Fenomene de acest gen nu se produc foarte des, insa cand se intampla acest lucru, exista posibilitatea declansarii unui impact puternic. Ca geologi, vrem sa intelegem conditiile in care se produc exploziile. De cata apa ar fi nevoie? De cat timp?", se intreaba Ingo Sonder.

In cadrul experimentului pe care il vor realiza, oamenii de stiinta vor injecta apa in bazalt topit, pentru a face observatii, in diferite conditii.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: experiment, lava, vulcan, apa
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii