A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662327.0709.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce s-a intamplat cu banii economisiti din reducerea TVA la produsele alimentare si la bauturile non-alcoolice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-12-2015, ora 14:07

Ce s-a intamplat cu banii economisiti din reducerea TVA la produsele alimentare si la bauturile non-alcoolice

Articol de Madalina Irimia
Reducerea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) la produse alimentare si la bauturi non-alcoolice de la 24% la 9% aplicata in luna iunie 2015 s-a tradus printr-o inflatie negativa medie a preturilor de -6,8% in perioada iunie-septembrie, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INSS), arata cel mai recent studiu realizat de Gfk Romania.

Potrivit raportului, din suma totala pe care romanii ar fi putut sa o economiseasca in urma unor preturi mai mici, 76% din aceasta a fost reintrodusa in circuitul cumparaturilor de larg consum. Mai precis, peste 50% din suma a fost directionata catre produsele alimentare si bauturile non alcoolice, 17% catre produsele ne-alimentare, de ingrijire personala si de ingrijire a casei, iar restul sumei a ramas in buzunarul romanior, fie pentru alte cheltuieli, fie pentru economisire.

“Comportamentul de cumparare a suferit modificari fata de momentul prim al impactului scaderii preturilor. La inceput, desi tot aproximativ 70% reveneau in FMCG, proportia dintre produsele alimentare si cele ne-alimentare a fost aproximativ egala (iunie – iulie 2015)”, mai spune studiul.

Studiul are la baza date din Panelul de Gospodarii GfK Romania, fiind analizate 3.000 gospodarii, reprezentative la nivel national.

Institutul de cercetare de piata GfK Romania a raportat o cifra de afaceri de 16,2 milioane euro in 2014.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: tva, bani, raport
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  05.12.2015 09:14

In sfarsit, ai gasit o afacere online excelenta, un sistem care te conduce pas cu pas pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online la cheie, pregatita cu tot ceea ce iti trebuie! Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii