A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735959529.3966.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce s-a intamplat cu CEO-ul care si-a taiat salariul ca sa-l mareasca pe cel al angajatilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2015, ora 10:29

Ce s-a intamplat cu CEO-ul care si-a taiat salariul ca sa-l mareasca pe cel al angajatilor

Articol de Madalina Irimia
In urma cu trei luni, Dan Price, CEO al companiei americane Gravity Payments, a anuntat ca va majora salariul minim la 70.000 de dolari pe an pentru toti angajatii sai, renuntand in acelasi timp la 930.000 de dolari din propriul sau salariu.

Price, 31 de ani, spune ca i-a venit aceasta idee atunci cand o prietena, care castiga 40.000 de dolari pe an, i-a vorbit despre problemele financiare cu care se confrunta. Directorul general al Gravity, companie specializata in procesarea de plati cu cardul, a realizat ca multi dintre angajatii sai castiga atat sau chiar mai putin.

Decizia care a urmat a facut incojurul lumii si a fost primita in general cu entuziasm, fiind vazuta ca o lovitura curajoasa data inegalitatii veniturilor.

Imediat, Price a inceput sa primeasca invitatii la emisiuni, compania a fost asaltata de mii de candidati, elevii i-au trimis scrisori de multumire.

Putini au anticipat turnura pe care lucrurile aveau sa o ia in scurt timp, scrie New York Times.

Cativa clienti, care au vazut in decizia lui Price o declaratie politica, au incetat colaborarea cu Gravity. Altii, temandu-se de o crestere a comisioanelor, in pofida asigurarilor primite, au ales, de asemenea, sa plece.

Desi compania a castigat numerosi alti clienti, inspirati de anuntul lui Price, va fi nevoie de o perioada de cel putin un an pentru ca impactul lor sa fie resimtit.

In plus, Price a fost nevoit sa angajeze oameni noi, la costuri de acum mult mai ridicate.

Cele mai grele lovituri au venit chiar din sanul companiei. Doi dintre cei mai valorosi angajati ai sai si-au dat demisia, considerand nedrept ca salariul unora dintre colegii noi sa se dubleze, in timp ce angajatii cu vechime au cunoscut cresteri nesemnificative.

Nemultumirile angajatilor

Maisey McMaster, in varsta de 26 de ani, s-a alaturat companiei in urma cu cinci ani si a avansat pana in pozitia de manager financiar. La inceput a fost entuziasmata de ideea lui Price si a contribuit la realizarea planului sau. Ulterior, detaliile au inceput sa o macine. In opinia sa, o propunere mai corecta ar fi fost ca majorarile salariale sa fie mai reduse, cu posibilitatea acordarii unor noi cresteri pe parcurs.

Aproape de epuizare din cauza ritmului alert de munca, McMaster a decis sa demisioneze.

Grant Moran, 28 de ani, care avea functia de web developer, este cel de-al doilea angajat care a plecat. Desi salariul sau a crescut de la 41.000 de dolari la 50.000 de dolari (prima treapta a majorarii), acesta a fost nemultumit de faptul ca era remunerat la fel ca angajatii mai putin motivati.

In plus, Moran, dar si alti angajati ai Gravity, nu au fost deloc incantati de publicitatea intensa cu privire la salariile lor.

In acelasi timp, angajatii care au ramas si care beneficiaza cel mai mult de noua politica salariala se confrunta cu noi presiuni.

"Imi fac treaba suficient de bine pentru a merita asta?", se intreaba Stephanie Brooks, 23 de ani, care s-a angajat la Gravity cu doua luni inainte de introducerea salariului minim de 70.000 de dolari.

La mai putin de doua saptamani de la controversatul anunt, Price a fost dat in judecata de fratele sau mai mare, Lucas Price, cofondator al Gravity, fiind acuzat de acesta ca a pus in pericol existenta companiei.

Cei doi frati au infiintat Gravity in 2004. Compania a avut anul trecut un profit de 2,2 milioane de dolari, care a fost investit in cresterile salariale.

Dan Price a fost nevoit sa isi inchirieze propria casa pentru a face fata problemelor financiare actuale.

Impact imediat in viata multor oameni

Conform unor studii, un venit anual de 70.000 de dolari ar face o diferenta enorma in ceea ce priveste bunastarea emotionala a unei persoane, eliminand stresul financiar.

Iar in viata multor angajati, decizia lui Price a facut cu siguranta o diferenta imediata, acestia bucurandu-se acum de beneficiile ce decurg din siguranta financiara, mai scrie sursa citata.

Greu de replicat, masura a inspirat totusi si alti antreprenori.

Mario Zahariev, care conduce Pop's Pizza & Pasta, a apelat la serviciile lui Price, dupa ce l-a vazut pe acesta la televizor. Cand a aflat ca va plati un comision de 900 de dolari fata de 1.700 de dolari, cat platea anterior, Zahariev a decis sa foloseasca diferenta pentru a majora salariile celor opt angajati ai sai.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii