A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736797023.7582.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce populatii traiesc cu mai putin de 50% din venitul mediu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
19-01-2012, ora 08:53

Ce populatii traiesc cu mai putin de 50% din venitul mediu

Articol de Cristian Amariei

Guvernele pot reduce saracia si inegalitatea prin taxe si transferuri de bani. Programe de succes, precum Progresa-Oportunidades in Mexic si Bolsa Familia in Brazilia, au ajutat la reducerea saraciei si inegalitatii in ultimele decenii, dar comparativ cu tarile bogate, statele din America Latina inca au probleme.

Potrivit unui nou raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), un club format in mare parte din tari bogate, Chile este membrul grupului cu cele mai mari probleme de inegalitate. Tara se plaseaza a treia de la baza, in fata Mexicului si a Israelului, dupa saracia relativa, masurata in functie de ponderea populatiei care castiga mai putin de jumatate din venitul mediu al tarii. Brazilia sta si mai prost la ambele categorii, dar nu este parte din OCDE.

Cheltuielile guvernamentale pe sanatate, educatie si politici sociale sunt reduse, de circa 16% din Produsul Intern Brut (PIB); media OCDE este de circa 27%. Chiar daca guvernul a introdus Ingreso Etico Familiar, noul program de transfer de bani tinteste numai populatia extrem de saraca. O taxare mai eficienta si progresiva ar creste veniturile si ar reduce inegalitatea. Numai evaziunea fiscala realizata de corporatii si de indivizi se estimeaza ca aduce un cost pentru guvern de circa 2,5% din PIB.

Economia din Chile a crescut cu 6,6% anul trecut, dar va incetini la circa 4% in acest an. Este nevoie de oportunitati de munca mai bune si de educatie de calitate pentru a imbunatati productivitatea muncii si pentru a amplifica cresterea.(capital.ro)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii