ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-01-2015, ora 08:56

Ce pensii incaseaza fostii presedinti ai Romaniei

Articol de Madalina Irimia
Fostul presedinte Traian Basescu a incasat deja prima pensie de 2.600 de lei. La aceasta se adauga indemnizatia pentru functia suprema, de 5.000 de lei. Venituri similare incaseaza si ceilalti doi fosti presedinti, Ion Iliescu si Emil Constantinescu. Sociologii spun ca un fost presedinte ar trebui sa castige mai mult.

In ziua in care a implinit 63 de ani, pe 4 noiembrie 2014, Traian Basescu a intrat oficial in randul pensionarilor. Potrivit informatiilor din ultima declaratie de avere a lui Traian Basescu, postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale, pe lunile noiembrie si decembrie, acesta a incasat 5.166 de lei.

Astfel, pentru munca de ofiter de marina, dar si de ministru al Transporturilor si primar al Capitalei, Traian Basescu s-a ales cu o pensie lunara de 2.583 de lei. insa venitul total de pensionar al lui Traian Basescu se va ridica la circa 7.600 de lei, prin aplicarea cumulului de venituri. Asta pentru ca in calitate de fost sef al statului, Traian Basescu are dreptul la o indemnizatie de 5.000 de lei pe luna. Drepturile fostilor sefi de stat

Potrivit Legii 406/2001, persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui Romaniei in exercitiu. Alte drepturi stabilite de lege sunt folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, paza si protectie, precum si folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza.

Integral pe adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii