ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-06-2016, ora 11:11

Ce parola avea Mark Zuckerberg la conturile de Twitter si Pinterest

Articol de Madalina Irimia
Conturile de Twitter si Pinterest ale lui Mark Zuckerberg, seful Facebook, au fost compromise zilele trecute de hackeri din cauza parolei foarte slabe pe care acesta o folosea in ambele cazuri.

Parola cu pricina, „dadada”, a fost gasita de atacatori in baza de date cu conturi de LinkedIn compromise care a fost publicata lunile trecute pe internet, scrie Go4it.

Zuckerberg nu este, bineinteles, singurul utilizator de LinkedIn care foloseste o parola foarte slaba. Din baza de date mentionata mai sus au fost extrase cele mai slabe 10 combinatii folosite pentru securizarea conturilor de pe reteaua profesionala de socializare. Pe baza acestora Statista si Business Insider au realizat un infografic.

Cea mai populara parola slaba folosita pe LinkedIn, folosita pentru 750.000 din cele 117 milioane de conturi compromise, este „123456”. Top trei este intregit de „linkedin” si „password”.

Ca sa va faceti o idee, aflarea parolei „dadada” printr-un atac de tip brute force (sunt folosite programe software care genereaza combinatii pana cand o gasesc pe cea corecta) se face in doar 27 de secunde.

In cazul in care aveti aceeasi parola la mai multe conturi online, schimbati-o si folositi combinatii diferite pentru fiecare caz in parte. O parola puternica trebuie sa contina minim opt caractere, litere mari si mici, cifre si simboluri. In cazul in care nu aveti inspiratie, puteti folosi programe de administrare de parole, precum LastPass sau 1Password. Acestea pot genera automat combinatii foarte sigure.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii