A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819287.5317.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce ne transmite patriarhul Daniel de Anul Nou
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2012, ora 08:37

Ce ne transmite patriarhul Daniel de Anul Nou

Articol de Madalina Irimia

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a transmis un mesaj de Anul Nou credinciosilor, pe care ii indeamna sa se gandeasca ca doar Dumnezeu Cel Vesnic si Bun este Cel care poate sa indeplineasca toate urarile de bine ce se fac la trecerea in noul an.

"Bucuria sfintirii timpului" sau cuvintele adresate poporului roman de patriarh, prin intermediul agentiei de stiri Basilica, ii indeamna pe credinciosii ortodocsi sa priveasca cu speranta catre viitor si sa mediteze asupra timpului si sa se gandeasca la vremea mantuirii.

"Timpul se sfinteste prin rugaciune ca legatura a omului cu Dumnezeu Cel Unul Sfant. In aceasta privinta, este semnificativ faptul ca Biserica Ortodoxa are in cultul ei cartea numita "Ceaslovul", potrivit careia rugaciunea ritmeaza ca un orologiu timpul duhovnicesc al credinciosului. In plus, Calendarul cu fiecare zi sfintita de pomenirea sfintilor din calendar, cu fiecare luna, cu fiecare sarbatoare, este fereastra sau ecranul prin care privim duhovniceste timpul, ca timp sfintit sau timp orientat spre viata vesnica.

Insa timpul mantuirii se prezinta sub mai multe aspecte. El este timpul pocaintei, timpul despatimirii, timpul rodirii si al sfintirii omului prin legatura sa permanenta cu Dumnezeu Cel sfant si vesnic, incheindu-se cu acel "sfarsit crestinesc" sau timpul trecerii la viata vesnica din Imparatia Cerurilor. Acolo vor straluci, etern, ostenelile duhovnicesti ale vietii pamantesti si se va arata deplin lumina lor harica primita de la Dumnezeu.

Valoarea unica a timpului pocaintei, ca dar pentru dobandirea mantuirii, nu poate fi exprimata deplin in cuvinte, deoarece acest timp cuprinde insasi taina iubirii milostive si mantuitoare a lui Dumnezeu. Elocvent in aceasta privinta este cazul talharului de pe cruce, care s-a mantuit in ultima clipa a vietii sale (cf. Luca 23, 43) sau pilda ultimilor lucratori din vie care au fost rasplatiti ca si primii lucratori, desi au venit in al unsprezecelea ceas (cf. Matei 20, 1 - 16)", a transmis patriarhul Daniel credinciosilor.

In finalul mesajului sau, PF Daniel le-a dorit credinciosilor indeplinirea tuturor dorintelor de bine, indemnandu-i la credinta.

Sursa: ziare.com

Foto: m.tvrnews.ro

     
Tag-uri: patriarh, mesaj, Anul Nou
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii