ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-02-2014, ora 15:06

Ce muzica trebuie sa asculti pentru a-ti imbunatati performanta cognitiva?

Articol de Cristian Amariei

Efectul Mozart se refera la faptul ca ascultarea anumitor fragmente muzicale poate imbunatati capacitatea intelectuala. La inceput, teoria a devenit foarte populara, insa nu la mult timp dupa lansare, ea a fost desfiintata. Acum, insa, cercetatorii din Marea Britanie vin sa reinvie aceasta teorie, aducand in lumina reflectoarelor „Anotimpurile” lui Vivaldi.

In urma experimentelor s-a constatat ca bucata muzicala „Primavara” „a avut capacitatea pentru a intensifica vigilenta mintala, atentia si memoria”, au declarat psihologul Leigh Riby de la Universitatea Northumbria.

Cercetareaa fost realizata de 14 adulti tineri (in varsta de 21 de ani) care au realizat o sarcina ce presupunea concentrare mintala in timp ce activitatea electrica a creierelor lor a fost monitorizata cu ajutorul electroencefalogramei. Mai exact, participantii au fost instruiti sa apese tasta spatiu pe o tastatura atunci cand un stimul special (un patrat verde) aparea pentru o scurta durata pe monitor printre cercuri rosii ce apareau des pe ecran si alte patratele albastre care isi faceau aparitia ocazional.

Integral pe descopera.ro

Foto: 89q.org

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii