A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735956569.0081.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce medicamente nu trebuie luate impreuna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2013, ora 14:31

Ce medicamente nu trebuie luate impreuna

Articol de Madalina Irimia

Mai ales atunci cand obisnuim sa ne tratam „dupa ureche” riscam sa ne trezim cu diverse complicatii. Afla din articolul nostru de ce unele pastile nu trebuie luate niciodata in acelasi timp.

Indiferent de tratamentul medicamentos pe care il urmezi, este foarte important sa ceri mai multe detalii medicului sau farmacistului despre posibilele efecte secundare si, desigur, sa citesti prospectul. Administrarea concomitenta a medicamentelor poate duce la amplificarea efectului sau, dimpotriva, la reducerea acestuia ori pot surveni reactii secundare grave. Riscurile sunt si mai mari la persoanele care urmeaza tratamente de lunga durata (pentru hipertensiune arteriala, pentru scaderea colesterolului „rau” sau pentru bolile cronice), intrucat acestea pot interactiona, de pilda, cu medicamentele indicate in raceala, gripa sau in unele tulburari digestive.

Aspirina creste efectul anticoagulantelor

Printre tratamentele care necesita o atentie sporita se numara anticoagulantele orale (prescrise pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange). De obicei, administrarea acestora se face pe perioade lungi, existand o probabilitate mai mare ca ele sa interactioneze cu alte medicamente.

De aceea, daca iei anticoagulante, mentioneaza acest lucru farmacistului in caz ca ai nevoie sa iei alte medicamente. De pilda, administrarea in acelasi timp a anticoagulantelor cu aspirina sau cu ibuprofen creste riscul de hemoragie interna.

La randul lor, antiacidele (indicate in ulcer sau arsuri gastrice) pot sa scada absorbtia anticoagulantelor. Aspirina trebuie evitata si de persoanele care urmeaza tratament cu astm bronsic, pentru ca poate favoriza producerea unei crize.

Iei statine? Iata ce antibiotice sa eviti!

Medicamentele indicate pentru reducerea colesterolului „rau“ (statinele) pot avea ca efect secundar distrugerea tesutului muscular scheletic. Acest risc este amplificat de administrarea concomitenta a unor antibiotice precum claritromicina. De aceea, in timpul tratamentului cu antibiotice, statinele trebuie evitate.

Continuare pe clicksanatate.ro

Foto: capital.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii