A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661848.5677.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce mancare provoaca cel mai des intoxicatii alimentare? Raspunsul este surprinzator
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2014, ora 08:10

Ce mancare provoaca cel mai des intoxicatii alimentare? Raspunsul este surprinzator

Articol de Madalina Irimia

Maioneza, carnea sau laptele sunt unele dintre alimentele despre care stim ca duc cel mai des la aparitia problemelor digestive, atunci cand nu sunt pastrate la rece. Cu toate, acestea, un nou studiu arata ca cele mai dese cazuri de intoxicatii alimentare sunt cauzate de legumele cu frunze verzi, precum salata.

Studiul estimeaza ca din 1998, pana in 2008, 1.451 de americani au murit din cauza intoxicatiilor alimentare. Carnea a fost responsabila pentru 28,7% dintre aceste decese, lactatele (dar si ouale) au cauzat 14,5% morti, in timp ce consumul de legume a dus la 16,4 decese.

Cu toate acestea, mai bine de jumatate dintre toate intoxicatiile alimentare au fost cauzate de legume, care in cei 10 ani au imbolnavit 4,9 milioane de oameni. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, au fost in capul „listeide acuzati”, cauzand 2,1 milioane de cazuri de imbolnaviri. Prin comparatie, doar 3,4% (adica 330.981 de imbolnaviri) din cele 9,6 milioane de cazuri de intoxicatii au fost cauzate de consumul de crustacee.

Autorii studiului au explicat totusi ca riscul de imbolnavire este destul de mic si ca cel mai important lucru pe care trebuie sa il facem pentru a ne apara de intoxicatiile alimentare este acea de a ne asigura ca alimentele au fost spalate inainte de preparare.

Sursa: descopera.ro

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii