A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719812385.557.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce greseli faci cand te hidratezi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-08-2015, ora 11:25

Ce greseli faci cand te hidratezi

Articol de Madalina Irimia
Hidraratarea este foarte importanta pentru sanatate, insa trebuie facuta corect, pentru a fi eficienta. Vezi ce greseli faci cand bei apa.

Bei apa in timp ce faci sport, dar nu si inainte

Inaintea oricarei activitati intense, trebuie sa bei apa. in caz contrar, apar dureri de cap si o stare de disconfort. Este indicat sa consumi cel putin 300 de ml de apa cu jumatate de ora inainte sa mergi la sala, la alergat sau la o plimbare mai lunga, potrivit prevention.com.

Nu bei destula apa

De cate ori iti este sete sau faci miscare trebuie sa bei apa, insa cana cu apa nu trebuie sa iti lipseasca nici cand stai la birou sau cand te relaxezi acasa. Bea constant cate o gura, pe parcursul zilei, si previi, astfel, aparitia infectiilor urinare si a pietrelor la rinichi.

Bei mereu 2 litri de apa pe zi

Institutul de Medicina din SUA recomanda consumul a aproximativ 11.4 cani de apa pe zi, insa cantitatea difera de la o persoana la alta, in functie de greutatea si inaltimea fiecaruia. in plus, tine cont ca multe alimente pe care le mananci contin apa, asa ca nu te forta sa bei chiar 2 litri de apa. Exista si o formula care te ajuta sa iti dai seama de cata apa ai nevoie: pur si simplu trebuie sa inmultesti 0.033 (cantitatea minima de apa necesara intr-o zi, in litri) cu greutatea ta in kilograme.

Eviti cafeaua si ceaiul

Multe persoane evita cafeaua si ceaiul in zilele de canicula, deoarece deshidrateaza, insa unii specialisti sustin ca acesta este un mit. Cafeina din cafea si ceai actioneaza, intr-adevar, ca un diuretic, insa contin si lichide care te ajuta sa te hidratezi.

Confuzi setea cu foamea

Este indicat sa bei apa, atunci cand iti este foame, pentru a te asigura ca senzatia este reala si nu iti este, de fapt, sete. in plus, daca vrei sa iti tii in frau poftele nesanatoase din timpul zilei si sa mananci mai putin, bea o cana de apa imediat cand te trezesti.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii