ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2015, ora 11:40

Ce fel de parole de email trebuie sa folosim pentru a evita furtul de date personale

Articol de Cristian Amariei
Cele mai folosite parole sunt si cel mai usor de spart, avertizeaza specialistii in IT. Politistii primesc zeci de plangeri din partea persoanelor carora hackerii le-au spart emailurile din cauza ca parolele erau prea simple, potrivit digi24.ro.

Cele mai folosite parole contin combinatii de cifre crescatoare si numele utilizatorului si al unor membri de familie, reiese dintr-un clasament realizat de specialisti IT. In top apar si parole care contin termenii “fotbal” sau „dragon”.

„Sunt parolele din putine cifre, 1,2,3 sau 1,2,3,4, adminin, numele utilizatorului, al copilului, al animalului de companie”, a explicat George Razvan Stan, specialist IT, citat de digi24.ro.

Hackerii pot ajunge sa instaleze pe calculatorul victimei un virus prin care pot prelua controlul intregului sistem informatic.

“De aici putem extinde, pentru a intra in posesia unor date bancare, se poate folosi de resursele victimei pentru a genera viitoarele atacuri sub anonimat”, a declarat un ofiter din cadrul serviciului de combatere a criminalitatii.

Pentru a evita astfel de situatii, specialistii recomanda ca parolele sa contina multe caractere, combinatii de cifre si litere, dar si semne de punctuatie. in plus, specialistii recomanda sa apelam la diverse site-uri de securitate.
     
Tag-uri: email, parola, hacker
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii