ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2013, ora 13:40

Ce face ministrul Muncii pentru ca romanii sa nu mai fie EXPLOATATI in alte tari UE

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, la Forumul Romanilor de Pretutindeni, ca in unele tari UE multe infractiuni sunt puse pe seama romanilor, care au devenit o supapa prin care politicienii abat nemultumirea populatiei de la eventuale nerealizari ale guvernelor.

Ea a criticat modul in care sunt tratati muncitorii romani in unele tari ale Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a aratat ca un principiu fundamental al UE care va fi pus in practica de la 1 ianuarie - cand piata muncii va fi libera si pentru romani si bulgari - nu este suficient.

"Am vazut, deja, ce se intampla in anumite tari, cum pot fi exploatati lucratorii romani, cum pot fi ei abuzati, cum pot fi tratati uneori intr-un mod subuman", a mai declarat Campeanu.

Aceasta a adaugat ca Ministerul Muncii a inceput o adevarata campanie sa incheie acorduri de colaborare cu ministerele fiecarei tari UE, astfel incat, in urma schimbului de informatii, sa fie combatuta munca ilegala si tratamentul inegal care este aplicat de multe ori lucratorilor romani, in privinta salariilor, conditiilor de munca si de locuit.

Ea a mentionat ca astfel de acorduri au fost incheiate cu ministerele omoloage din Italia, Cipru, Olanda si Belgia, aceste acorduri sunt in curs de finalizare cu Marea Britanie si au fost incepute discutiile si cu Franta, urmand ca astfel de negocieri sa aiba loc cu toate tarile UE.

"Multe dintre infractionalitatile care au loc pe diverse teritorii sunt puse pe seama romanilor, pentru ca romanii au devenit o supapa prin care politicieni din alte tari isi pot indrepta nemultumirea populatiei ca sa o abata, eventual, de la nerealizarile pe care fiecare guvern le poate avea in tara lui", a sustinut Campeanu.

Mentionand ca din 1 ianuarie 2014 vor fi ridicate restrictiile in toata Uniunea Europeana, fapt care da posibilitatea cetatenilor romani sa isi caute si, eventual, sa isi gaseasca un loc de munca in oricare tara, ministrul Muncii a aratat ca pentru Romania incep sa apara si efecte negative "datorita" acestui lucru.

"Forta de munca calificata, tanara, in putere a plecat din Romania si contribuie la PIB-ul altor tari. Sigur, nu au plecat ca au vrut neaparat. Acestea au fost conditiile, criza economica, nivelul economiei romanesti, care au determinat pe foarte multi sa isi caute locuri de munca platite conform pregatirii si specializarii", a spus Mariana Campeanu.

Ea a aratat ca Ministerul Muncii este foarte preocupat de conditiile si modul in care muncitorii romani sunt tratati in toate tarile din Uniunea Europeana.

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii