A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664717.1755.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce este limfomul. Afla totul despre cauze, simptome si tratament
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2013, ora 06:41

Ce este limfomul. Afla totul despre cauze, simptome si tratament

Articol de Madalina Irimia

Luna septembrie este dedicata luptei impotriva limfomului, o boala de care am auzit toti, dar putini sunt cei care stiu ce este de fapt. Afla ce este limfomul Hodgkin si non-Hodgkin, care sunt simptomele, factorii de risc si cum se trateaza!

Limfomul este un cancer al sistemului limfatic, cel care apara organismul de infectii. Boala porneste de la limfocite, un tip de celule albe, care se inmultesc excesiv si au o durata de viata mai mare decat normalul, astfel putand afecta toate componentele sistemului limfatic – noduli limfatici, splina, timus, maduva osoasa – dar si alte organe. Exista multe tipuri de limfom, dar principalele sunt limfomul Hodgkin si non-Hodgkin.

Limfomul Hodgkin si limfomul non-Hodgkin – care sunt diferentele

Diferenta dintre limfomul Hodgkin si non-Hodgkin consta in prezenta sau absenta unui tip de celule, numite celule Reed-Sternberg. Tesutul canceros se recolteaza prin biopsie, se analizeaza histo-patologic, iar daca se descopera celule Reed-Sternberg, inseamna ca limfomul este de tip Hodgkin.

Chiar daca diferenta consta intr-o celula, tratamentul si prognosticul pot fi foarte diferite intre cele doua tipuri de limfom, mai ales ca limfomul non-Hodgkin include peste 30 de subtipuri ale bolii, unele mai dificil, altele mai usor de tratat.

Integral pe unica.ro

Foto: divahair.ro

     
Tag-uri: boala, sanatate, simptome
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii