A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727618910.7494.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce efecte periculoase asupra creierului poate avea consumul regulat de bauturi carbogazoase
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-05-2014, ora 06:04

Ce efecte periculoase asupra creierului poate avea consumul regulat de bauturi carbogazoase

Articol de Madalina Irimia

Consumul regulat de bauturi carbogazoase sau cu indulcitori poate produce schimbari in functionarea creierului. Studiile au aratat ca aceste bauturi duc la hiperactivitate iar consumul lor pe termen lung modifica sute de proteine din creier.

Studiul a fost realizat pe soareci, de o echipa de cercetatori australieni, si a dovedit ca o dieta bogata in zahar afecteaza mai mult decat sanatatea fizica. Efectele pot fi similare cu schimbarile neuronale produse de boala Alzheimer.

"In majoritatea societatilor occidentale, s-a inregistrat o crestere alarmanta a consumului de bauturi cu indulcitori. Pentru multe persoane adulte, aceste bauturi reprezinta o cota substantiala din aportul zilnic de calorii. Cercetarile noastre sugereaza ca prin inlocuirea, pe termen lung, a apei cu bauturi cu indulcitori, creierul poate suferi modificari ireversibile, din punct de vedere chimic. Daca va este sete, beti apa. Sucurile ar trebui as fie savurate cu moderatie", a declarat cercetatoarea Dr. Jane Frankin, de la Macquarie University, din Sydney.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: romaniatv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii