ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-02-2016, ora 15:07

Ce efecte are DRAGOSTEA asupra creierului si de ce despartirile ne provoaca DURERE?

Articol de Cristian Amariei
Dragostea este ca un drog, iar renuntarea la ea este perturbatoare si daunatoare.

Intr-un fragment din noua sa carte ”Idiot Brain” (Creierul Idiot), neurologul Dean Burnett explica procesele chimice din spatele despartirilor si inimilor frante.

Multe persoane traiesc senzatii din cele mai proaste dupa un esec in relatie, ghemuindu-se pe canapea pentru zile in sir, stand cu draperiile trase si omitand sa raspunda la telefoane. Acestea se intampla din cauza ca persoanei i-a fost adus la cunostinta faptul ca nu se va mai vedea cu o persoana pe care a avut-o alaturi pentru o multime de timp.

Oamenii par sa caute si sa formeze relatii romantice monogame, iar acest lucru se reflecta intr-o serie de lucruri ciudate pe care creierul le face atunci cand ne indragostim de cineva. Atractia este guvernata de mai multi factori. Multe specii dezvolta caracteristicile sexuale secundare in timpul maturitatii, dar care nu sunt implicate direct in procesul de reproducere. Spre exemplu, coarnele unui elan sau coada unui paun. Ele sunt impresionante si arata cat de sanatos si puternic este individul, dar nimic mai mult decat atat.

Continuarea pe descopera.ro
     
Tag-uri: dragoste, efect, creier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii