Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Ce efect poate avea fast food-ul asupra creierului
Articol de Madalina IrimiaPersoanele care mananca des alimente de tip fast food prezinta un risc crescut de a suferi de dementa, o tulburare neurologica caracterizata prin deficiente cognitive multiple, care includ, printre altele, pierderile de memorie.
La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Brown, din SUA, coordonati de Suzanne de la Monte, care sustin ca grasimile „rele”, care se gasesc din abundenta in fast food, „otravesc” creierul, predispunand astfel la aparitia Alzheimer-ului.
Studiile realizate in laborator, pe cobai, au aratat ca si insulina, hormon ce participa la metabolismul glucidelor, joaca un rol important in aparitia acestei boli, noteaza Daily Mail.
Dietele dezechilibrate din punct de vedere nutritional sunt deja recunoscute pentru faptul ca predispun la aparitia dementei, deoarece provoaca cresterea tensiunii arteriale si a colesterolului, efecte care intrerup irigarea adecvata a creierului cu sange.
Cercetarea citata arata ca dietele care au un continut ridicat de grasimi „rele” si de zahar afecteaza creierul deoarece determina organismul sa nu mai produca insulina.
Potrivit cercetatorilor, corpul are nevoie de insulina pentru a a regla anumite substante chimice din creier, care joaca un rol important in procesul de memorare si invatare.
Datele obtinute in laborator au aratat ca soarecii care au fost hraniti cu alimente de tip fast food prezentau simptomele bolii Alzheimer. „Sufereau pur si simplu de dementa. Nu mai puteau memora si nici invata nimic”, a spus cooordonatoarea studiului.
Sursa: gandul.info
Foto: easyhealthoptions.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email