A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835031.3568.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce efect au telefoanele mobile asupra plantelor? Experimentul inedit realizat de cinci eleve
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-05-2013, ora 11:06

Ce efect au telefoanele mobile asupra plantelor? Experimentul inedit realizat de cinci eleve

Articol de Cristian Amariei

Cinci eleve de clasa a noua din Danemarca au creionat un experiment stiintific pentru a testa efectul radiatiilor pe care telefoanele mobile il au asupra plantelor.

Cinci eleve de clasa a noua din Danemarca au creionat un experiment stiintific pentru a testa efectul radiatiilor pe care telefoanele mobile il au asupra plantelor. Ce au descoperit acesti elevi si rezultatele lor va pot surprinde. Experimentul acestor tinere au creat agitatie in comunitatea stiintifica, scrie financiarul.ro.

Fetele au observat ca, atunci cand noaptea dorm cu telefoanele mobile langa cap, au avut in repetate randuri dificultati de concentrare a doua zi la scoala. In prima faza, tinerele au vrut sa testeze efectul radiatiilor pe care il are un telefon mobil asupra oamenilor, dar scoala unde invata fetele – Hjallerup School din Danemarca – nu avea echipamentul necesar pentru un astfel de experiment. In aceste conditii, tinerele eleve au proiectat un experiment care vizau de aceasta data plantele.

Tinerele cercetatoare au plasat sase tavi pline cu planta Lepidium sativum intr-o camera ferita de radiatii si alte sase tavi cu seminte de acelasi tip de plante intr-o alta camera, dar de data aceasta, tava a fost asezata langa doua routere. Potrivit tinerelor, aceste doua routere, au emis acelasi tip de radiatii ca si telefoanele mobile obisnuite.

Pe parcursul urmatoarelor 12 zile, tinerele au observat, au masurat, cantarit si fotografiat rezultatele lor. Concluzia a fost mai mult decat clara: pana la sfarsitul experimentului, semintele plantelor plasate aproape de router nu au crescut. Multe dintre ele au fost complet uscate. In timp ce plantele din cealalta camera, departe de routere, s-au dezvoltat.

Citeste mai mult pe financiarul.ro.

     
Tag-uri: efect, telefon, planta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii