ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2014, ora 08:43

Ce dispozitive inteligente vor fi la moda anul viitor?

Articol de Madalina Irimia
De la caciuli muzicale pana la tricouri care vor monitoriza bataile inimii, tot ce parea de domeniul fantasticului in trecut, iata ca vor deveni lucruri reale in 2015, informeaza CNN. si, ceea ce este si mai important, este ca toate aceste inventii vor fi in pas cu moda, pentru a putea fi purtate cu placere de oricine.

TOPUL gadgeturilor care vor fi la moda in 2015:

Tricoul Ralph Lauren Polo Tech

A fost purtat pentru prima data de copiii de mingi prezenti la editia din acest an a turneului de tenis US Open, dar va putea fi folosit de cei interesati oricand incepand din 2015.

Tricourile cu compresie sunt echipate cu senzori biometrici a caror functionalitate este similara cu cea a bratarilor inteligente. Senzorii sunt ascunsi in tricou si pot monitoriza bataile inimii, datele fiind trimise catre o aplicatie iOS de pe un smartphone sau tableta ce va putea oferi informatii in timp real despre activitatea efectuata, numarul de calorii arse, ritmul cardiac sau respiratie.

Ceasul Apple (Apple Watch)

Lansat in 2014 de Apple, primul ceas inteligent al companiei americane va fi disponibil de la inceputul anului 2015. Ceasul Apple Watch va combina functiile de monitorizare a sanatatii si a activitatii de fitness cu comunicatiile. Apple Watch include aplicatii pentru harti, fotografii, muzica si mesaje. Pentru a putea functiona, Apple Watch trebuie sa fie conectat la un iPhone.

Aplicatiile pentru calatorii

Aplicatiile pentru calatorii vor deveni si mai integrate, potrivit CNN. Principalul obiectiv in 2015 va fi cat de repede poti sa ajungi intr-un mijloc de transport, cu doar o planificare minima, fara a folosi un calculator sau un agent de turism.

Printre aplicatiile recomandate sunt Flight Tonight, care monitorizeaza zborurile disponibile pe aeroporturile preferate, sau TripIt Pro, care poate gasi curse alternative in cazul anularii celor programate.

Aplicatiile pentru navigare

Google maps a revolutionat lumea, facand ca hartile pe hartie sa para niste relicve. Dar, se pare, ca in 2015 aplicatiile noi vor fi din ce in cei mai revolutionare.

Realitatea augmentata va fi un sprijin pentru toti cei ce calatoresc. Realitatea augmentata este o tehnologie ce suprapune informatii peste ceea ce se vede in realitate. Asta inseamna indicarea automata a obiectivelor turistice sau a oricarei cladiri in timp ce sunt privite. Printre cele mai cunoscute aplicatii sunt Wikitude, disponibila pentru telefoane Apple, Android, Windows si ochelarii inteligenti, sau Yelp Monocle.

Ochelarii Google Glass

Google Glass consta dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept. Glass poate face poze si inregistrari video cu o camera controlata vocal. Pe ecranul Glass, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afisate informatii la cerere. Dispozitivul utilizeaza programul Android al Google si are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet.

Acesti ochelari ar putea avea un concurent in 2015 - Gear Blink, de la Samsung.

Caciula muzicala

Cum ar fi sa experimentam muzica intr-un mod calduros si fara niciun fir? 1voice a dezvoltat o caciula cu casti Bluetooth incorporate, care ne vor ajuta sa ascultam muzica fara a mai folosi niciun fir.

De asemenea, pentru cei care vor dori sa se izoleze de orice zgomote nedorite va exista un nou dispozitiv - prima casca de ureche inteligenta, denumita Hush. Ea va filtra zgomotele nedorite, permitand in schimb apelurile importante.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii