ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-12-2015, ora 11:11

Ce ceaiuri sa bei, in functie de grupa de sange

Articol de Madalina Irimia
Ceaiul este o bautura sanatoasa, pe care ar trebui sa o consumi cu incredere mai ales in timpul iernii. Vezi care este ceaiul care ti se potriveste, in functie de grupa de sange.

Grupa de sange 0

Oamenii cu grupa de sange 0 ar trebui sa evite laptele si glutenul, potrivit mycentralhealth.com. Fac fata foarte bine stresului, insa pot avea probleme cu acidul gastric. Din aceasta cauza, cele mai indicate ceaiuri sunt din ghimbir, ginseng, ceai verde, patrunjel si macese. Daca acestea sunt plantele benefice pentru ei, cele pe care ar trebui sa le evite sunt aloe, sunatoare sau matase de porumb.

Grupa de sange A

Persoanele care au grupa de sange A sunt foarte emotionale si analitice. Se streseaza foarte usor, de aceea au niveluri mari de cortizol, hormonul stresului. Pentru ei este recomandat ceaiul de iasomie, coada soricelului, galbenele, cimbru, macese sau sunatoare. De evitat este ceaiul din macris si matase de porumb.

Grupa de sange B

Daca intri in aceasta categorie, ai un metabolism lent, esti predispusa la boli autoimune, probleme de greutate, oboseala cronica si insomnii. S-ar putea sa fii o fire letargica si sa te simti frecvent lipsita de energie. Ai un sistem digestiv rezistent, dar sistemul tau imunitar nu face fata in cazul infectiei cu bacteria E.coli. Ar trebui sa bei ceai verde, de papadie, menta si cimbru. Nu iti face bine ceaiul de lumanarica sau de tei.

Grupa de sange AB

Cei care au grupa de sange AB sunt intuitivi, fac fata foarte bine stresului si au un libido scazut. Ar trebui sa consume mai ales ceaiuri din plante verzi, precum menta sau lemn de santal. Le vor face bine si ceaiul de brusture, musetel sau lemn dulce.

Cum sa prepari un ceai delicios

Acum ca stii ce tipuri de ceai iti fac bine, trebuie sa afli si cum sa il prepari. Poate ti se pare simplu de facut, dar trebuie sa tii cont de cateva reguli, daca vrei sa obtii un ceai aromat. in primul rand, la o cana de apa, pune intotdeauna o lingurita cu varf de plante. Apa nu ar trebui sa fiarba, cand o torni peste frunze, pentru ca aminoacizii (cei care produc aroma ceaiului) se dizolva la temperaturi mai mici, spre deosebire de taninuri. Ceaiul facut cu apa fiarta la 100 de grade Celsius este mai astrigent si mai putin aromat, potrivit rareteacompany.com, citat de unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii