ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-12-2014, ora 11:02

Ce castiga Romania si Bulgaria de pe urma restrictiilor impuse de Rusia. Cele mai sarace doua tari din UE vor deveni principalii exportatori de grau de pe continent

Articol de Cristian Amariei
Mai multe tari europene, printre care Romania si Bulgaria, vor avea de castigat in urma restrictiilor impuse de Rusia asupra exporturilor de grau, intrucat cumparatorii se vor orienta catre alte piete mai usor accesibile, potrivit lui Stefan Vogel, analist al Rabobank International.

"Incertitudinea din Rusia a devenit vizibila pentru multa lume, iar cumparatorii incearca sa-si asigure cantitatile necesare din alte regiuni. Aceste regiuni vor fi diferite, partial Germania si Franta, precum si tarile de la Marea Neagra, Romania si Bulgaria, poate si Tarile Baltice", a declarat Stefan Vogel, seful departamentului de cercetare a pietei agricole al Rabobank International, transmite Bloomberg.

Pretul graului a avansat pentru a sasea zi consecutiv, pe fondul ingrijorarilor legate de faptul ca guvernul rus foloseste diverse metode, cum ar fi restrictionarea transportului de marfa pe calea ferata sau respingerea certificatelor de export, pentru a incetini livrarile in afara tarii.

Integral pe incont.ro
     
Tag-uri: romania, rusia, pret grau
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii