ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2015, ora 12:36

Ce boli vindeci cu sare

Articol de Madalina Irimia
Sarea nu este doar ingredientul care da gust mancarii, ci si un leac pentru tratarea unor probleme de sanatate. Vezi care sunt.

Dureri de gat

Durerile de gat pot fi ameliorate cu sare. Adauga o lingura de sare intr-un pahar si amesteca pana cand aceasta se dizolva, apoi fa gargara cu solutia obtinuta. Repeta procesul de mai multe ori pe zi. Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut au aratat ca gargara cu sare diminueaza secretiile si calmeaza durerea. in plus, ajuta la eliminarea bacteriilor din gat si reduce inflamarea amigdalelor.

Arsuri

Senzatia neplacuta pe care o simti cand iti arzi limba poate fi ameliorata cu o solutie din apa si sare. Adauga jumatate de lingura de sare intr-un pahar cu apa si fa gargara la fiecare ora. Acelasi amestec il poti folosi si pentru arsurile de pe piele, deoarece atrage lichidul de pe rana si o usuca.

Dureri de dinti si de masele

Daca ai dureri de dinti sau de masele, vizita la stomatolog este obligatorie. O solutie temporara, care te va ajuta sa calmezi durerea, este sa iti clatesti gura cu o solutie formata din o lingura de sare, doua linguri de otet si un pahar de apa calduta.

Muscaturi de insecte

Sarea poate reduce durerea si inflamarea cauzate de muscaturile de insecte. Fa o pasta groasa din sare si apa, apoi aplic-o pe zona afectata.

Alergii si inflamatii ale sinusurilor

Iritatiile mucoasei pot fi tratate cu sare. Fierbe 300 de ml de apa si adauga o lingura-doua de sare. Asteapta pana cand se raceste, apoi pune solutia intr-un recipient de picaturi nazale si foloseste-o de doua ori pe zi.

Picioare umflate

Adauga intr-un ligheat apa fierbinte, patru linguri de sare si cateva picaturi de ulei de menta, apoi relaxeaza-ti picioarele in solutia obtinuta timp de jumatate de ora.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: boli, sare, vindecare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii