ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-09-2015, ora 16:07

Ce boli poti face de la insomnie

Articol de Madalina Irimia
Lipsa somnului nu doar ca te face sa te simti obosita, ci te poate imbolnavi. Afla care sunt cele mai periculoase boli care pot aparea din cauza insomniei.

Insomniile nu ar trebui ignorate. Nu doar pentru ca nu te mai poti concentra bine, esti nervoasa si esti mereu obosita, ci si pentru ca te pot imbolnavi. Specialistii recomanda sa dormi intre 6 si 8 ore pe noapte, pentru a preveni aparitia bolilor care cresc riscul de deces premature.

Diabet

Cand esti obosita, ai tendinta de a manca mai mult, pentru ca confunzi nevoia de somn cu foamea. Ajungi, astfel, sa faci alegeri alimentare nesanatoase, in speranta ca reusesti sa capeti energie. Studiile au aratat ca oamenii care nu dorm mananca mai multa mancare de tip fast-food, potrivit beautyhealthpage.com. Din aceasta cauza, riscul aparitiei diabetului este mult mai mare.

Accident vascular

In momentul in care mananci nesanatos, iti expui corpul la numeroase chimicale care pot provoca un accident vascular. In plus, tensiunea arteriala mare este cauzata tot de lipsa somnului si de alimentatia nesanatoasa.

Osteoporoza

Atunci cand nu dormi sufficient, densitatea mineralelor din oase scade, astfel ca risti sa faci osteoporoza sau alte boli ale oaselor. Asigura-te ca te odihnesti suficient, pentru a avea oase sanatoase.

Pierderi de memorie

Cand nu dormi destul, creierul tau nu mai functioneaza bine. Mai devreme sau mai tarziu, ajungi sa te confrunti cu pierderi de memorie care pot devein permanente. Nu te gandi ca recuperezi in weekend noptile pierdute in timpul saptamanii. Este important sa dormi intre 6 si 8 ore in fiecare seara.

Boli de inima

Lipsa somnului te expune unui risc mai mare de a suferi de boli de inima, precum insuficienta cardiaca, aritmii sau chiar infarct. Datele arata ca aproximativ 90% dintre oamenii care sufera de insomnie au si o alta problema de sanatate.

Cum te imbatraneste lipsa de somn

Insomniile nu doar ca iti pun sanatatea in pericol, ci te si imbatranesc. Pe langa cearcane, lipsa somnului stimuleaza productia de cortizol, hormonul stresului, care ataca colagenul din piele. Astfel, pielea isi pierde elasticitatea si faci riduri.

Remedii naturale pentru insomnie

Medicamentele pentru somn nu sunt foarte indicate, insa poti apela la cateva metode naturiste care sa te ajute sa dormi. Suplimentele de calciu si magneziu, de exemplu, sunt foarte bune pentru tratarea insomniilor. Lavanda este o planta la care poti apela cand nu ai somn. Numeroase studii au aratat ca este eficienta si nu este toxica. Pune cateva picaturi de lavanda intr-un bol cu apa si lasa-te invaluita in aroma eliberata.

Meditatia este o alta metoda care te ajuta sa adormi. Fa cateva exercitii de respiratie inainte de culcare si vei scapa de insomnie.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: insomnie, boala, remediu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii