A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661645.4775.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce boala grava se ascunde in spatele unui banal herpes
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-12-2013, ora 15:35

Ce boala grava se ascunde in spatele unui banal herpes

Articol de Madalina Irimia

Infectia cu virusul care determina aparitia herpesului ar putea fi unul dintre factorii care favorizeaza aparitia bolii Alzheimer, este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Brown si Institutul House Ear, din New Mexico.

Cercetatorii au constatat acest lucru dupa ce au studiat cu ajutorul unei noi tehnici interiorul celulelor cu virusul herpes simplex tip 1 (HSV1). Potrivit datelor prezentate in studiu, HSV1 este cauza unei inflamatii comune care persista in stare latenta in interiorul celulelor nervoase.

Re-activarea si dezvoltarea infectiilor HSV1 contribuie la declinul cognitiv asociat cel mai adesea cu boala Alzheimer. “Herpesul infecteaza membranele mucoase, cum ar fi buzele sau ochii si genereaza particule virale”, a spus Elaine Bearer, cercetatorul principal.

Acesta precizat ca aceste particule virale izbucnesc din celulele mucoase si patrund in celulele nervoase senzoriale, de unde calatoresc in interiorul nervului spre creier. „Acum putem vedea sistemul de transport celular si urmari modul in care virusul nou format se angajeaza in timpul calatoriei sale in afara celulei”, a completat Bearer.

Deocamdata factorii care duc la aparitia bolii nu au fost identificati, rezultatele studiului arata ca virusul, odata ajuns in creier, poate afecta memoria. Mai multe tipuri de virusuri comune pot determina boli neurologice serioase, la cativa ani dupa infectare, mai sugereaza cercetatorii.

Sursa: gandul.info

Foto: libertatea.ro

     
Tag-uri: herpes, boli, virus
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii