A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829328.0552.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce boala ascunde pofta de ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-04-2016, ora 15:09

Ce boala ascunde pofta de ciocolata

Articol de Cristian Amariei
Ciocolata este delicioasa, asa ca nu ne miram daca simti nevoia sa o mananci constant. Aceasta pofta poate, insa, sa ascunda si o afectiune serioasa. Afla despre ce este vorba.

Multe femei simt nevoia sa manance ciocolata mai ales atunci cand sunt la menstruatie. Chiar daca este o pofta fireasca, uneori poate ascunde o lipsa de magneziu. Nu te gandi ca tu ai suficient din acest mineral, pentru ca nu ai simptome. Daca mananci multe alimente procesate, sunt sanse mari sa ai aceasta problema de sanatate. Chiar si oamenii care consuma multe fructe si legume pot avea lipsa de magneziu, pentru ca aceste alimente au foarte multe pesticide care absorb nutrientii importanti.

Cand te stresezi, nivelul de magneziu scade, cand mananci prea multe dulciuri, organismul foloseste mai mult magneziu, pentru a-l procesa, potrivit theheartysoul.com. Antibioticele, anticonceptionalele si multe alte medicamente au acelasi efect, asa ca sunt mari sanse sa ai nevoie de suplimente cu magneziu.

De unde poti lua magneziu

Ciocolata are foarte mult magneziu, iar daca simti nevoia sa o consumi constant, este posibil sa ai nevoie de acest mineral. Ciocolata este, de altfel, una dintre cele mai bogate surse de magneziu, 30 de grame avand aproximativ 41 de mg de magneziu. Daca simti ca ai nevoie de acest nutrient, mai poti include in alimentatie legumele cu frunze verzi, semintele, mai ales cele de dovleac si de in, nucile, fasolea, pestele si bananele. Smochinele, capsunii, grepfrutul sau avocado au, de asemenea, mult magneziu.

Semne ca ai lipsa de magneziu

Daca observi ca ai o stare de slabiciune, ai crampe musculare sau esti anxioasa, s-ar putea sa ai lipsa de magneziu. Hipertensiunea arteriala, problemele de memorie, confuzia si dificultatile de inghitire sunt, de asemenea, semne ca ai nevoie de acest nutrient.

Magneziul este un mineral foarte important pentru structura oaselor, dar si pentru sanatatea inimii. Numeroase studii au aratat ca, daca se gaseste in cantitati mici in organism, pot aparea osteoporoza, hipertensiune, depuneri pe artere, boli de inima, diabet sau accident vascular.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: pofta, ciocolata, magneziu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii