A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661866.5921.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce beneficii au energizantele si apa vitaminizata?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2015, ora 10:02

Ce beneficii au energizantele si apa vitaminizata?

Articol de Madalina Irimia
Un studiu realizat de cercetatorii de la University of Toronto si Ryerson University, Canada, asupra unor bauturi la moda precum energizantele, apa vitaminizata si diferite specialitati de sucuri, a dus la concluzia ca, in ciuda a ceea ce sugereaza producatorii, aceste bauturi aduc prea putine beneficii sau niciunul in ceea ce priveste aportul de nutrienti necesari organismului.

Cercetatorii au studiat continutul de micronutrienti din diferite tipuri de bauturi energizante, ape vitaminizate si specialitati de sucuri vandute in magazinele canadiene si au constatat ca acestea prezinta adesea un continut mult imbogatit in anumiti nutrienti, pana la niveluri care depasesc cu mult necesarul de asemenea nutrienti al organismului.

Pe ambalajele bauturilor respective sunt deseori inscriptionate mesaje in care se afirma ca nutrientii din bautura respectiva ar avea proprietati antioxidante si ar intari sistemul imunitar, ba chiar ar imbunatati performantele si bunastarea emotionala.

Adaosurile cel mai des intalnite sunt vitaminele B6, B12, C si niacina. Dar, cu exceptia vitaminei C, tinerii adulti din Canada – grupul de consumatori vizat in primul rand de producatorii acestor bauturi – consuma deja cantitati suficiente din aceste vitamine, prin alimentatia lor obisnuita.

Prin urmare, spun cercetatorii, in ciuda reclamei, consumatorii obtin beneficii nutritionale foarte mici sau egale cu zero de pe urma consumului acestor bauturi, iar actuala legislatie nu-i incurajeaza pe producatori sa adauge nutrienti diferiti, care ar putea corecta realmente anumite carente nutritionale in randul populatiei.

Rezultatele cercetarilor au fost publicate in jurnalul Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii