ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2015, ora 10:28

Ce beneficii are sucul de patrunjel

Articol de Madalina Irimia
Patrunjelul este o planta plina de vitamine si antioxidanti, cu o multime de efecte benefice pentru organism. Vezi ce beneficii are sucul de patrunjel pentru sanatatea ta.

Patrunjelul este folosit in tot felul de preparate pentru gustul delicios, dar putina lume stie cate beneficii aduce el organismului.

Patrunjelul este bogat in vitamine, printre care vitamina C, B12, K si A. Cu alte cuvinte, patrunjelul iti ajuta sistemul imunitar sa functioneze normal, iti tonifica oasele si sprijina buna functionare a sistemului nervos.

Patrunjelul ajuta la buna functionare a rinichilor si la eliminarea apei acumulate in exces. Pe de alta parte, planta contine oxalati, care pot provoca probleme serioase persoanelor cu boli ale rinichilor sau care fac pietre la vezica urinara.

Un consum regulat de patrunjel te poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar daca esti gravida, sucul de patrunjel nu este cea mai buna solutie, deoarece contine mult acid folic si minerale si poate provoca probleme fatului.

Patrunjelul este si un bun relaxant pentru articulatiile inflamate sau muschii obositi si febra musculara.

Ceaiul de patrunjel este recomandat pentru o digestie cu probleme, dar si pentru dureri musculare.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii