A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665002.3624.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce alimente nu ar trebui sa congelezi niciodata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-12-2015, ora 12:10

Ce alimente nu ar trebui sa congelezi niciodata

Articol de Madalina Irimia
Cele mai multe legume si fructe nu isi pierd proprietatile in momentul in care le congelezi, insa altele nu iti mai aduc niciun beneficiu dupa ce ingheata. Vezi ce alimente nu ar trebui niciodata puse in congelator.

Legumele cu frunze verzi

Daca vrei sa te bucuri de o salata delicioasa, nu pune frunzele verzi in congelator. Odata inghetate, acestea se ofilesc, se inmoaie si isi pierd aroma. Cel mai bine este sa le speli bine, sa le usuci si sa le lasi in frigider, invelite in hartie sau intr-o punga de plastic gaurita, pentru a avea aer, potrivit huffingtonpost.com.

Laptele

Daca te gandesti sa congelezi laptele, gandeste-te ca va fi plin de cocoloase in momentul in care il dezgheti. Nu va mai fi bun de baut, insa poate fi folosit la gatit. Trebuie doar sa te asiguri ca, atunci cand il scoti de la congelator, il lasi sa revina la starea sa naturala in frigider.

Alimentele prajite

Alimentele prajite sunt delicioase, insa dupa congelare, nu mai sunt crocante si isi pierd si gustul. Daca ai pregatit prea multi cartofi prajiti, solutia nu este sa ii ingheti, in speranta ca ii vei manca mai tarziu, pentru ca vor fi moi si lipsiti de savoare. Mancarea prajita trebuie sa fie consumata imediat.

Ouale

Daca nu stiai, lichidul isi mareste volumul in momentul in care devine solid. Acelasi lucru se intampla si cu ouale, care se sparg cand stau in congelator. Daca vrei sa le pastrezi pentru mai mult timp, sparge-le si pune-le intr-o punga in congelator.

Fructele si legumele cu multa apa

Fructele si legumele care contin multa apa ingheata la congelator, iar cand le dezgheti, se inmoaie si nu mai sunt bune.

Smantana

Smantana se separa dupa decongelare si capata un aspect neplacut. O poti amesteca bine si folosi la gatit, insa nu o mai poti manca dupa ce a stat la congelator.

Iaurtul

Iaurtul natural isi schimba textura dupa congelare si nu mai este bun de mancat. Pastreaza-l in frigider, daca vrei sa te bucuri de gustul sau delicios si textura cremoasa.

Cartofii

Cartofii au o cantitate mare de apa, iar cand ii pastrezi la congelator, se vor forma cristale de gheata in ei. Dupa dezghetare, vor fi moi si nu vei mai putea face nimic cu ei. Aceste legume se pastreaza cel mai bine in locuri racoroase si uscate.

Branza

Branza rezista foarte mult si in frigider, asa ca nu ai niciun motiv sa o tii in congelator, pentru ca se inmoaie si isi schimba textura.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: alimente, congelare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii