ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-08-2015, ora 09:28

Ce alimente nu ar trebui sa combini niciodata

Articol de Madalina Irimia
Pana la 28 de ani, poti manca aproape orice, fara ca silueta ta sa aiba de suferit. Dupa aceasta perioada, insa, este indicat sa fii atenta la cum arata masa ta. Vezi ce alimente nu ar trebui sa combini niciodata.

Intre 5 si 28 de ani, bila si acidul gastric actioneaza la capacitate maxima, asa ca poti manca orice, fara sa te gandesti la consecinte, potrivit healthyfoodteam.com. Dupa aceasta varsta, insa, arderile nu mai sunt atat de puternice, iar organismul nu mai elimina toxinele la fel de usor. il poti ajuta sa functioneze evitand anumite combinatii alimentare.

Carne si carbohidrati

Atunci cand amesteci proteina animala cu carbohidrati, sucurile digestive secretate de fiecare se vor anula unul pe altul. Astfel, proteina va putrezi, iar carbohidratii vor fermenta, potrivit care2com. in aceste conditii, apar gazele si flatulenta. Nutritionistii te sfatuiesc sa nu mananci niciodata carne cu orez, paine, paste sau cartofi sau fasole. Pe langa disconfortul digestiv pe care il vei simti, nu vei beneficia de nutrientii alimentelor. Cand vrei sa mananci carne, combin-o, mai bine, cu legume cu frunze verzi.

Grasimi si alte alimente

Combinatia de masline si paine, ton si maioneza sau carne si ulei sunt extrem de periculoase si trebuie evitate. Grasimile se digera mai greu, iar cand le amesteci cu alte alimente, isi supui ficatul si fierea unui stres. De exemplu, o cantitate mare de grasimi, amestecata cu proteine, incetinesc digestia. Este indicat sa folosesti foarte putin ulei organic, precum cel de masline sau de cocos, atunci cand gatesti legume, paste sau proteine. in plus, alimentele care contin grasimi sanatoase si proteine, precum avocado, nuci si seminte, nu trebuie sa fie niciodata combinate cu legume ce au amidon.

Lichide si alimente

In niciun caz nu amesteca mancarea cu bautura. Nu bea apa sau sucuri in timpul meselor si ceai dupa masa, pentru ca iti vei da digestia peste cap. Apa trece prin stomac in aproximativ 10 minute, iar sucul intre 15 si 30 de minute. Orice lichid din stomac dilueaza enzimele pe care organismul le foloseste pentru a digera proteine, carbohidrati sau grasimi. Bea apa cu cel putin 10 minute inainte de masa si la o ora dupa masa.

Doua alimente bogate in proteine

Oricat de delicios ar fi un mic dejun cu oua si bacon, trebuie evitat. Acelasi lucru se aplica si combinatiei de nuci si iaurt, pentru ca alimentele care au o cantitate mare de proteine se digera mai greu. De evitat este si combinatia de peste si carne.

Cel mai bine este sa mananci carnea ultima oara, iar primul fel ar trebui sa contina legume. Nu astepta niciodata mai mult de 10 minute intre felurile de mancare, pentru ca sistemul digestiv sa continue sa functioneze.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii