A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816926.3208.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce alimente ar trebui sa dispara din dieta noastra
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-06-2016, ora 12:35

Ce alimente ar trebui sa dispara din dieta noastra

Articol de Madalina Irimia
Stresul, oboseala, dar si anumite alimente ne pot da peste cap intreg organismul. Nutritionistul Luminita Florea ne spune care sunt produsele pe care este indicat sa le eliminam din alimentatia noastra daca vrem sa ne pastram sanatatea.

"O dieta echilibrata ca stil de viata inseamna tocmai obtinerea unui echilibru perfect intre nutrienti: proteine, glucide, grasimi si minerale, diversitatea alimentara. Cu alte cuvinte, sa mancam din toate cate putin si in combinatii corecte”, spune Luminita Florea.

Exista totusi alimentele care ar trebui evitate, care din punct de vedere metabolic sunt destul de greu de digerat si prelucrat si genereaza un real furt de energie necesara organismului pentru alte activitati importante.

Aceste alimente au un efect nociv asupra organismului nostru:

1. “Prin furt vascular se redirectioneaza circulatia oxigenului, de la nivel central cerebral catre etajul digestiv - stomac, duoden, intestine subtire. Acest lucru se intampla cand se consuma o masa calorica, incarcata in alimente grase, bogate in grasimi saturate si cu un continut mare de glucide rafinate (faina alba sau zahar) prelucrate incorect din punct de vedere gastrotehnic - prajire, afumare, conservare - cu continut crescut de conservanti si aditivi.

2. Prin carente – tip ,,furt” de minerale si vitamine (calciu, magneziu, fier, viatmina A, D, C) din rezervele personale ale organismului (spolierea depozitelor) sau prin scaderea absorbtiei lor din alimentele sanatoase consumate alaturi de cele mai sus amintite; rezultatul final este de oboseala cronica si deficit energetic permanent.

Exemple de astfel de alimente: grasimile saturate - animale (carnea grasa, tocaturile, mezelurile, afumaturile, conservele, untul/ smantana, branzeturile grase - oaie/ bivolita, prajelile - mici, carnati, chiftele, snitele, produsele tip fast food); glucidele rafinate – zaharul si faina alba (prajituri, bomboane, patiserie, foietaje, creme de patiserie, gogosi etc); bauturi energizante consumate in exces - carbogazoase, cu cofeina, cafeaua si ceaiul verde in cantitate mare”, spune nutritionistul Luminita Florea .

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii