ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-10-2016, ora 09:45

Ce aliment produce cea mai mare dependenta. Dupa cercetari intense, oamenii de stiinta au aflat raspunsul

Articol de Madalina Irimia
In timp cercetatorii s-au contrazis asupra dependentei date de alimentele procesate, acestia au incercat sa descopere alimentul care provoaca cea mai mare dependenta.

 

Autorii studiului au caracterizat dependenta prin intermediul factorilor precum ,,pierderea controlului asupra cantitatii consumate in ciuda efectelor negative resimtite, precum si imposibilitatea renuntarii la aliment desi isi doresc acest lucru''. Studiul acestora a fost sustinut de testele realizate pe 504 participanti ce i-au ajutat sa descopere alimentele la care oamenii nu pot rezista in general.

 

,,Desi una dintre cauzele obezitatii sunt multiple, un factor care ar putea contribui ar fi dependenta provocata de unele alimente,'' a declarat autorul studiului. 

 

Pentru a testa diferentele dintre alimente, autorul a completat cu ajutorul a 120 de studenti Scala Yale a Dependentei de Alimente  realizata initial de Gerhardt, pentru a determina substanta ce creeaza dependenta.  Studentilor li s-au prezentat imagini cu diferite alimente in paralel, iar ei au decis care dintre cele doua considera ca ar putea produce dependenta. 

 

Fara nicio suprinza, mancarurile bogate in grasimi si carbohidrati au fost printre cele preferate. Dupa cum noteaza autorul, bauturile alcoolice cu un nivel mai mare de alcool pot provoca mult mai rapid dependenta decat cele cu o concentratie mai mica de alcool.

 

Participantii au fost impartiti in functie de sex si indicele de masa corporala, pentru ca cercetatorii sa poata observa modul in care fiecare gen reactioneaza la anumiti componenti din alimente. insa genul nu a fost un indice relevant. 

 

Expertii au descoperit ca ciocolata provoaca cea mai mare dependenta, aceasta este urmata de inghetata si apoi de cartofii prajiti.

 

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii