ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
23-09-2013, ora 13:10

Ce afacere din agricultura iti aduce un profit garantat

Articol de Cristian Amariei

Producatorii agricoli locali au reusit sa stranga in aceasta toamna 1,9 milioane de tone de floarea-soarelui, in crestere cu 60% fata de sezonul anterior, cantitatea fiind cea mai mare dintre toate economiile din Uniunea Europeana.

Romania ocupa pentru prima data pozitia de lider european la productia de floarea-soarelui, iar recolta actuala este si cea mai mare din istorie, potrivit Ziarului Financiar.

Floarea-soarelui si rapita sunt cele mai profitabile culturi, culturile de plante oleaginoase au fost intotdeauna asa. Productivitatea a fost in acest an buna spre foarte buna datorita conditiilor meteo, si 2011 a fost un an asemanator. Cred ca ferma noastra se va avea in acest an o medie de 2,8 tone/hectar“, explica francezul Arnaud Charmenant, administratorul fermei de 2.500 de hectare Tudor 92 din Calarasi, cu afaceri de 2,9 milioane de euro.

Vremea buna a fost principalul element ce a dus la majorarea de productivitate avand in vedere ca si alte economii din regiune au inregistrat ritmuri de crestere mai mari decat cele din vestul continentului.

Spre exemplu, recolta bulgareasca a avut un avans de 30%, iar cea maghiara de 20%. In acelasi timp, fermierii francezi s-au multumit cu un plus de doar 6%. Mai multe pe zf.ro.

Foto: recolta.eu

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii