ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-12-2015, ora 10:38

Ce a decis CNA in cazul celor doua televiziuni care nu au respectat doliul national in Tragedia Colectiv

Articol de Madalina Irimia
Televiziunile muzicale Hora TV si Taraf TV nu au respectat zilele de doliu national declarate de Guvern pe 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie, in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv, insa acestea nu pot fi sanctionate de CNA, in lipsa unor reglementari clare in acest sens.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, mai multe reclamatii primite in cazul Hora TV si Taraf TV, potrivit carora aceste televiziuni nu au respectat zilele de doliu national declarate dupa incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti, in urma caruia au murit 60 de persoane.

Membrii CNA au constatat ca reclamatiile primite sunt justificate, Hora TV si Taraf TV difuzand in timpul zilelor de doliu national acelasi tip de muzica pe care il transmit in mod obisnuit.

"Trebuia sa isi schimbe profilul in muzica clasica? ", a intrebat retoric membrul CNA Valentin Jucan.

"Nu, dar nici sa difuzeze 'Multi ani traiasca'. Sensul unui doliu national este si asta (adaptarea programului, n.r.), nu este doar ca sa se puna negru pe drapel", a spus Radu Herjeu, vorbind despre Hora TV.

Membrii CNA insa au spus ca nu exista reglementari clare privind modul in care televiziunile trebuie sa se comporte atunci cand este doliu national. In aceste conditii, televiziunile au reactionat asa cum au considerat de cuviinta, in functie si de profilul pe care il au.

Pe de alta parte, membrii CNA au considerat ca, daca ar fi intervenit in cazul programelor difuzate de radiodifuzori, acest lucru ar fi reprezentat ingerinta in politica lor editoriala.

Televiziunea Hora TV este detinuta de societatea Profimusic SRL, ai carei asociati sunt cantaretul de muzica populara Vasile Coca (asociat principal - 95%) si Viorelia Coca (5%), potrivit site-ului CNA.

Pe de alta parte, Taraf TV este detinuta de societatea Real Top Media TV SRL, ai carei asociati sunt: Silvius Prigoana - 30%, Honorius Adrian Prigoana - 30%, Rares Gardus - 20%, Dumitru Mihalache - 10% si Gheorghe Minea - 10%, potrivit CNA.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii