A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815432.2999.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cazul tanarului de culoare ucis de politie: Manifestatii in mai multe orase americane si scene de violenta la Ferguson - VIDEO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2014, ora 09:34

Cazul tanarului de culoare ucis de politie: Manifestatii in mai multe orase americane si scene de violenta la Ferguson - VIDEO

Articol de Madalina Irimia
De la Seattle la New York, trecand prin Chicago si Los Angeles, mii de americani au iesit pe strazi luni seara, dupa decizia unui mare juriu de a nu incepe urmarirea penala impotriva unui politist care a ucis in luna august un tanar de culoare, in timp ce in oraselul Ferguson, unde s-a produs tragedia, au avut loc scene de violenta intre protestatari si fortele de ordine, relateaza AFP.

De la anuntarea deciziei marelui juriu, sute de manifestanti s-au adunat in Times Square din New York, cu panouri negre pe care scria 'Rasismul ucide', 'Nu vom tacea' si denuntand 'rasismul politiei'. "Daca nu exista justitie, nu exista pace", scandau protestatarii, al caror numar a crescut tot mai mult. Altii au comparat politia cu Ku Klux Klan sau au lansat afirmatii dure la adresa acesteia.

Numeroase forte de ordine au fost desfasurate, iar un elicopter survola cea mai celebra piata din lume. Bill Bratton, seful politiei newyorkeze, a fost la randul sau prezent Times Square, unde o persoana i-a aruncat cu un lichid rosu in fata.

Un alt grup de manifestanti s-a adunat in Union Square, mai la sud de Manhattan, in timp ce un al treilea urma sa se deplaseze pe jos spre Harlem, unii dintre ei afisand pe 7th Avenue o pancarta prin care cereau 'Dreptate pentru Michael Brown', tanarul de 18 ani ucis de gloante la Ferguson in august.

La Washington, sute de protestatari s-au adunat in fata Casei Albe, scandand 'Mainile sus, nu trageti', sloganul devenit strigatul de mobilizare al manifestantilor dupa drama de la Ferguson, un orasel din statul Missouri.

Ei au afisat pancarte cu 'Opriti teroarea rasista a politiei' sau 'Viata negrilor conteaza', a relatat corespondentul AFP la Casa Alba. Multimea se indrepta spre Capitoliu.

Manifestatii — in mare parte pregatite in avans, in asteptarea deciziei marelui juriu — au avut de asemenea loc la Boston, Los Angeles, Philadephia, Denver, Seattle, Oakland (California), unde protestatari au blocat o sosea, Chicago si chiar Salt Lake City.

In Ferguson, au fost auzite focuri de arma, iar politia a folosit gaze lacrimogene impotriva manifestantilor, informeaza Reuters. Administratia Federala a Aviatiei e emis o restrictie temporara de zbor pentru acest oras.

Mai multe vitrine au fost sparte in apropierea Departamentului de Politie din Ferguson, iar mai multe autovehicule, inclusiv unul al politiei, au fost incendiate.

Decizia marelui juriu de a nu incepe urmarirea penala impotriva politistului Darren Wilson a fost anuntata luni intr-o conferinta de presa.

Presedintele Barack Obama a lansat apoi de la Casa Alba un apel la calm. "Suntem o natiune fondata pe respectul fata de lege", a subliniat el, facand apel la toti cei care contesta decizia sa o faca 'in mod pasnic'. El a subliniat ca familia lui Michael Brown a facut ea insasi apel la evitarea oricaror violente.

Avocatii politistului Darren Wilson au transmis ulterior ca acesta nu a facut decat sa urmeze ceea ce a fost instruit si ca a respectat legea, potrivit Reuters.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii