A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719629842.3659.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cazul lor este foarte rar. Cum s-au nascut acesti gemeni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-06-2014, ora 10:05

Cazul lor este foarte rar. Cum s-au nascut acesti gemeni

Articol de Madalina Irimia

"Suntem gemeni, dar ne-am nascut la 24 de zile distanta". Asta vor spune cand vor creste doi baieti din America. Pe unul dintre ei mama l-a nascut prematur la un spital din Boston, iar doctorii au reusit sa amane nasterea celuilalt.

Alexandre si Ronaldo aveau sanse mici de supravietuire, cand mama lor a intrat in travaliu dupa numai 24 de saptamani de sarcina.

"Ne rugam sa-l auzim plangand si l-am auzit. Am fost usurati. Stiam ca sunt 50% sanse sa nu supravietuiasca", a spus Linda Dasilva, mama gemenilor.

Alexandre, mai grabit, a fost primul nascut. Cum gemenii nu imparteau aceeasi placenta, iar contractiile mamei s-au oprit dupa nasterea lui, medicii au decis sa amane venirea pe lume a lui Ronaldo: "Mi s-a parut o absurditate. Nici nu stiam ca e posibil asa ceva!".

Este posibil, dar se intampla o data la aproape 100.000 de nasteri. Rareori sunt intrunite conditiile pentru ca unul dintre bebelusi sa ramana in uter, ca sa mai creasca.

Alexandre a fost dus la incubator si a luptat pentru fiecare clipa de viata. Intre timp, si pentru fratiorul lui fiecare zi in pantecul mamei era inca o victorie.

"A fost un caz unic din multe puncte de vedere. Amandoi gemenii sunt bine", a spus medicul Sabrina Craigo.

Ronaldo a venit pe lume la mai bine de trei saptamani dupa fratele lui si cantarea cu o jumatate de kilogram mai mult decat acesta.

Doctorita care a supervizat totul a mai avut cateva cazuri asemanatoare, dar niciodata nu a reusit sa amane atat de mult nasterea unuia dintre gemeni si sa salveze ambii copii.

     
Tag-uri: gemeni, nastere, zile
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii