A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829314.7406.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cazul distribuirii medicamentelor contrafacute in Europa: O firma din Arad falsifica acte - surse
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-05-2014, ora 06:27

Cazul distribuirii medicamentelor contrafacute in Europa: O firma din Arad falsifica acte - surse

Articol de Cristian Amariei

O firma din Arad, al carei patron este cetatean italian, ar fi avut in cadrul gruparii suspectate ca distribuia in Europa medicamente pentru tratarea cancerului furate si contrafacute rolul de a intocmi acte false, ANM sesizand Politia in acest caz, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Politia a fost sesizata in acest caz de Agentia Nationala a Medicamentului, dupa ce aceasta a primit informatii, prin Agentia Europeana a Medicamentelor, ca medicamente pentru tratarea cancerului ar fi fost furate si contrafacute.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului au declarat ca nu pot furniza informatii despre acest caz, intrucat a fost sesizata Politia, care acum deruleaza investigatiile.

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru MEDIAFAX ca Romania ar fi fost punctul unde erau intocmite documente false, de catre o societate comerciala din Arad, al carei patron este cetatean italian. Potrivit surselor citate, societate nu ar fi avut ca obiect de activitate distribuirea unor medicamente.

Anchetatorii italieni au descoperit ca o grupare de crima organizata, ce implica si Romania, se afla in spatele distribuirii in Europa de Vest a unor medicamente pentru tratarea cancerului furate si contrafacute, a declarat un oficial italian, citat de Wall Street Journal, in editia electronica.

Agentia Europeana a Medicamentelor a avertizat,la jumatatea lunii aprilie, ca sticlute de Herceptin, fabricat de Roche Holding AG, a reaparut contaminat, in Marea Britanie, Germania si Finlanda, dupa ce a fost furat in Italia. Medicamente Alimta si Remicade produse de Eli Lilly & Co. au fost, de asemenea furate, a precizat ulterior agentia.

Ancheta deschisa pentru a investiga aceasta situatie a stabilit ca incidentele nu sunt izolate, ci sunt rezultatul activitatii unor retele foarte bine organizate, a declarat Domenico Di Giorgio, director al agentiei italiene pentru prevenirea si contrafacerea produselor farmaceutice.

Gruparea pare sa implice Camorra - mafia napoletana - si retele est-europene, care includ un cetatean rus cu sediul in Cipru, potrivit unor surse apropiate investigatiei.

"Crima organizata este implicata sigur; este o structura care aparent isi are sediul in Italia, care comanda furturi de medicamente in spitale", a afirmat Di Giorgio, intr-un interviu acordat Wall Street Journal. Agentia coordoneaza ancheta in Italia, impreuna cu departamentul italian antifrauda, Nuclei Antisofisticazioni e Sanita Carabinieri, a precizat Di Giorgio.

Medicamentele sunt furate din spitale sau din camioane care le distribuie in Italia si transferate unei firme italiene de vanzare angro autorizate, potrivit unor surse apropiate investigatiei. Firma primeste comenzi pentru medicamentele respective de la vanzatori angro falsi din Ungaria, Romania si Letonia, iar din Italia medicamentele sunt vandute catre alte tari europene, a declarat sursa citata.

Un oficial din cadrul unei companii farmaceutice a declarat ca in medie, pe luna, ii dispar cinci incarcaturi cu poduse in Italia, in timp ce soferii de camioane ofera explicatii vagi despre incidente.

Compania Roche a declarat ca cel putin una dintre sticlutele de Herceptin furate pe care a recuperat-o contine antibiotic in locul ingredientului activ. Agentia de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat ca nu exista dovezi ca Herceptin contrafacut a ajuns la spitale si pacienti de pe teritoriul tarii. Spitalele britanice sunt aprovizionate cu Herceptin direct de Roche, astfel incat orice medicament contrafacut de acest tip gasit in Marea Britanie este destinat revanzarii in Europa, a declarat o persoana familiara cu situatia.

Descoperirea acestor medicamente contrafacute aduce la lumina companiile de vanzari angro cunoscute ca distribuitori paraleli. Astfel de distribuitori cumpara legal medicamente de la compania care le produce intr-o tara in care acestea sunt ieftine, le reeticheteaza si le vand intr-o alta tara unde ele sunt mult mai scumpe. Aceasta permite guvernelor si asiguratorilor sa economiseasca bani, iar distribuitorilor sa faca profit.

Sursa: mediafax.ro

Foto: puterea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii