ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2014, ora 08:00

Cazul care i-a socat pe medici. Boala de batranete a unei fetite de doi ani

Articol de Madalina Irimia

O fetita de doi ani din Marea Britanie sufera de o afectiune crunta, care apare in general doar la persoanele de varsta a treia. Micuta face tratamente cu steroizi, care ii distrug sistemul imunitar inca din primii ani de viata.

Artrita nu e ceva ce te-ai astepta sa vezi la un copil de doi anisori”, spune britanica Kelly O'Sullivan, mama lui Blaze, o fetita de boala care poate ascunde sub „umbrela” sa alte 100 de afectiuni reumatice, scrie BBC, in editia electronica.

Simptomele copilei au debutat pe cand avea doar 18 luni, sub forma unor iritatii, febra si imposibilitatea de a merge. Medicii au pus-o pe antibiotice, insa la putin timp starea ei s-a inrautatit. Genunchii i s-au inflamat pana au ajuns de marimea unor mingi de tenis, iar gatul ii intepenise complet.

Dupa un adevarat tur de forta pe la cateva spitale, medicii i-au pus fetitei diagnosticul de artrita juvenila, o afectiune despre care nu se stie mai nimic. De obicei, boala apare la copiii cu varsta sub cinci ani, majoritatea fete, insa nimeni nu poate stabili cu exactitate cum va evolua. In prezent, Blaze nu merge la gradinita, pentru ca injectiile si steroizii pe care ii ia ca sa-si controleze boala ii slabesc sistemul imunitar, facand-o un pericol pentru ceilalti copii.

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: copil, boala, batranete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii