ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

INFRACTIONAL
26-06-2012, ora 11:20

Cazul Nastase: Bradisteanu si trei politisti, sub urmarire penala pentru favorizarea infractorului

Articol de Cristian Amariei

Serban Bradisteanu, medicul lui Adrian Nastase, si alti trei politisti de la Politia Capitalei sunt audiati la DNA in cazul Adrian Nastase.

Printre cei trei politisti se afla unul dintre agentii care au fost in casa lui Adrian Nastase, in seara in care a incercat sa se sinucida. De asemenea, un alt politist cercetat de DNA in acest caz are functie de adjunct in conducerea Politiei Capitalei.

Toti sunt cercetati pentru ca ar fi impiedicat punerea in executare a mandatului de incarcerare a lui Adrian Nastase. Procurorii DNA nu exclud nici posibilitatea de propunere de arestare preventiva a celor patru.

Conform unor surse citate de Mediafax, procurorii DNA suspecteaza ca intre persoanele vizate in acest dosar au existat intelegeri premergatoare legate de modul in care sa se faca arestarea si ulterior incarcerarea lui Nastase, in baza condamnarii definitive in dosarul "Trofeul calitatii".

De altfel, procurorul general, Codruta Kovesi, a spus, marti, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca vor fi facute verificari privind modul in care politistii judiciari au pus in aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Nastase, iar daca va constata ca nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele politistilor.

Sambata, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca are dubii in legatura cu diagnosticul fostului premier Adrian Nastase, avand in vedere ca a fost pus de Serban Bradisteanu, fost senator PSD si cercetat pentru coruptie.

"Am dubii serioase cu privire la faptul ca Adrian Nastase este tratat si primeste diagnostic de la doctorul Bradisteanu (...) Faptul ca diagnosticul il pune doctorul Bradisteanu, care a fost senator PSD si cercetat pentru coruptie, nu-mi da o stare de liniste cu privire la faptul ca diagnosticul este unul corect", a spus Monica Macovei.

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul Calitatii".

Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineata. Medicul Serban Bradisteanu a declarat, vineri, ca, la dorinta familiei lui Adrian Nastase, Spitalul Floreasca nu mai poate sa furnizeze niciun fel de informatie privind starea de sanatate a fostului premier.

Sursa: Pro TV

Sursa: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii