ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2012, ora 04:26

Caz special in SUA: Statul in care avortul NU e interzis, dar este aproape IMPOSIBIL de practicat

Articol de Madalina Irimia

Avortul este si va fi in continuare legal in Mississippi. Insa femeile care traiesc in acest oras din sudul SUA ar putea sa nu mai aiba nicio clinica specializata in astfel de proceduri, unde sa mearga atunci cand vor sa scape de o sarcina nedorita.

Incepand cu data de 1 iulie, toti medicii care detin clinici de avort trebuie sa aiba dreptul sa spitalizeze pacientele intr-un spital local. Asta spune o noua lege care va intra in vigoare luna viitoare, semnata de guvernatorul republican Phil Bryant in aprilie.

In Organizatia pentru Sanatatea Femeilor Jackson, singura clinica unde se mai fac avorturi selective, niciunul dintre cei trei medici nu are acest drept.

Iar daca acesti trei doctori nu vor incepe demersurile legale pentru acordarea acestor autorizatii, Mississippi ar putea fi primul stat american fara o clinica de avorturi. Ar fi cea mai mare victorie pentru miscarea anti-avort din 1973 - atunci cand Curtea Suprema a Statelor Unite a garantat femeilor dreptul la avort - incoace.

Decizia "Roe v. Wade spunea ca femeile au dreptul la avort in sensul in care statul nu il interzice si nu e considerat fapta penala, insa nu a existat garantia accesului" la aceasta procedura, a explicat Wendy Parmet, decanul asocial al Facultatii de Drept a Universitatii Northeastern din Boston. "Statul nu poate crea bariere legale sau penalizari, insa il poate face foarte, foarte dificil (n.r. avortul)".

Betty Thompson, purtator de cuvant al Organizatiei pentru Sanatatea Femeilor Jackson, a dezvaluit ca toti cei trei doctori specializati in obstretica si ginecologie ai clinicii au aplicat la sapte spitale din zona pentru drepturi de spitalizare.

Anul trecut, locuitorii statului Mississippi au votat impotriva unui amendament constitutional care ar fi interzis avortul chiar si in cazuri de viol, incest si chiar daca mama este in pericol de moarte daca alege sa duca sarcina la sfarsit.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: despre-copii.com

     
Tag-uri: sarcina, SUA, avort
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii