ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-02-2013, ora 11:16

Cauti un job bine platit? Nemtii au sute de mii de locuri de munca neocupate: SE CAUTA SPECIALISTI din strainatate

Articol de Madalina Irimia

Chiar daca se confrunta cu cresterea somajului, Germania se afla in cautare de specialisti, in special din statele est-europene. Joburile sunt din diverse domenii precum mecanica, electrotehnica, constructii de masini si altele, iar numarul lor nu este deloc de neglijat, scrie Deutsche Welle.

Conform sursei citate, somajul a crescut in Berlin in prima luna a acestui an, insa noile locuri de munca nu sunt in mare parte ocupate, din cauza lipsei de specialisti.

Somajul a crescut in capitala Germaniei cu 0,8%, fata de luna decembrie 2012, semnaleaza Agentia federala de ocupare a fortei de munca (BA) din Berlin. Peste 219.000 de persoane, respectiv 12,4 %, nu au aici joburi. Acestia sunt totusi mai putini decat anul trecut, cand numarul lor se ridica la 228.188. Trendul s-a extins insa la nivel federal. Germania a depasit din nou, dupa mult timp, pragul de trei milioane de someri. Cu toate ca, spune seful BA, Frank-J. Weise, “somajul actual ridicat are motive pur sezonale. Conditiile economice dificile au influentat prea putin piata muncii.”

In unele branse, cum ar fi de pilda constructiile, se lucreaza mai putin in conditii meteo nefavorabile. In plus, multe contracte de munca se incheie la finalul anului, au explicat reprezentantii Agentiei germane de ocupare a fortei de munca.

Integral pe capital.ro

Foto: todaytip.net

     
Tag-uri: job, Germania, romani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii