ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-12-2014, ora 12:59

Cati romani au scapat de SOMAJ in acest an

Articol de Cristian Amariei
Peste 325.000 persoane s-au incadrat pe piata muncii din Romania in primele 10 luni din acest an.

Peste 325.000 persoane s-au incadrat pe piata muncii din Romania in primele 10 luni din acest an, iar alte 33.500 persoane au fost cuprinse in programe de formare profesionala organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), potrivit presedintelui ANOFM, Cristiana Barbu.

"In primele zece luni ale acestui an, s-au incadrat pe piata muncii peste 325.000 persoane(...) De asemenea, am continuat sa acordam o atentie deosebita ocuparii categoriilor cu dificultati de integrare pe piata muncii. Pentru multe din persoanele aflate in cautarea unui loc de munca perspectivele ocuparii acestora sunt, de cele mai multe ori, conditionate de accesul lor la formare si reconversie profesionala. Astfel, in acest an, au fost cuprinse in programe de formare profesionala, organizate de ANOFM, peste 33.500 persoane", a precizat presedintele ANOFM, intr-un mesaj transmis Agerpres cu ocazia zilei de 10 decembrie, cand institutia aniverseaza 16 ani de la infiintare.

Potrivit sursei citate, statutul Romaniei de tara membra UE confera ANOFM deschidere europeana, concomitent cu alinierea la standardele in domeniu. Institutia a a detinut, anul acesta, presedintia Centrului Serviciilor Publice de Ocupare din tarile din Sud-Estul Europei (CSPOTSEE), ocazie cu care Romania a gazduit doua actiuni importante ale acestui organism regional de cooperare.

Institutia functioneaza cu AMOFM Bucuresti si alte 41 de agentii judetene, respectiv 70 de agentii locale, 159 puncte de lucru si 8 centre regionale de formare profesionala a adultilor.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: somaj, romania, anofm
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii