ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2015, ora 12:03

Cati dintre romani NU au niciun fel de asigurare medicala

Articol de Madalina Irimia
Aproximativ 4% dintre romani nu detin niciun fel de asigurare medicala, cea mai grava situatie fiind inregistrata in Dobrogea si in cazul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18-34 de ani, potrivit unui studiu realizat recent de GfK pe tema serviciilor medicale publice si private din Romania.

Dobrogenii, muntenii si moldovenii stau cel mai prost la capitolul asigurari de sanatate - 13%, respectiv aproape 6% (in cazul muntenilor si al moldovenilor) nu au niciun fel de asigurare, grupa de varsta cea mai vulnerabila fiind 18 – 34 ani, cu peste 16 procente de neasigurati.

Potrivit GfK, majoritatea romanilor (93%) sunt asigurati doar ai sistemului public de sanatate. Un procent mult mai mic au fie un abonament la o clinica privata platit integral sau partial de compania pentru care lucreaza (4%), fie o asigurare privata de sanatate (4,5%). Aproximativ 4% nu detin niciun fel de asigurare.

Bucurestenii, desi se situeaza usor sub media nationala la capitolul asigurare in sistemul public, stau cel mai bine comparativ cu locuitorii din alte regiuni ale tarii atunci cand vine vorba despre asigurari medicale private (5%) sau abonament la o clinica privata, costurile fiind acoperite integral de compania la care sunt angajati (3,5%).

Doar in cazul a 2% dintre bucuresteni, au asigurare chiar si partenerii de viata sau copiii inclusi in abonamentul pentru servicii private, ceea ce in restul tarii aproape ca nu se intampla deloc.

"Desi sistemul public are puncte nevralgice, in acest moment, doar cateva procente din populatie are abonamente la clinici private. Aceasta diferenta reprezentand nevoi neacoperite in prezent de catre sistemul public ne indica faptul ca piata serviciilor medicale private are un potential mare de crestere. Cu atat mai mult cu cat, in Romania, peste 3 milioane de salariati lucreaza in mediul privat", spune Ana-Maria Draganica, Group Account Manager GfK Romania.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii