ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-06-2016, ora 09:11

Cati bani trimit acasa romanii din strainatate. Suma medie: 350 de euro pe trimitere

Articol de Cristian Amariei
In anul 2015, muncitorii romani care lucreaza in strainatate au trimis in tara 3,2 miliarde de dolari prin sistemele de transfer bancar, arata o raportare a MoneyGram.

"Anul trecut, romanii au trimis in tara in jur de 3,2 miliarde de dolari. Lucrul acesta ajuta pe de-o parte familiilor persoanelor care sunt plecate in afara tarii, cat si economia din tara. Daca va intrebati, in medie, ce sume trimit romanii catre familiile ramase in tara, ei bine, este o medie pe care noi o vedem. in jur de 350 de euro pe trimitere, adica ele variaza in functie de fiecare persoana cat trimite acasa catre cei dragi", a declarat Radu Pojoga, director regional MoneyGram.

Miercuri a fost lansat un nou sistem, prin care se pot trimite sau primi bani, ce permite atat clasicul transfer "cash-to-cash", cat si introducerea fondurilor trimise intr-un cont bancar existent (cash-to-account).

Avantajul este ca banii ajung in cont si pot fi accesati de la orice fel de bancomat.

"Aceste servicii sunt foarte la indemana pentru clienti ce trimit bani din tari precum Spania, Italia sau Marea Britanie, de unde am observat ca se trimit cei mai multi bani catre Romania", a declarat Pete Osher, presedintele MoneyGram pe Europa, aflat la Bucuresti cu ocazia lansarii serviciului, potrivit zf.ro.
     
Tag-uri: romania, strainatate, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii