A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819678.3105.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cati bani pierdem daca romanii vor fi dati afara din Marea Britanie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-07-2016, ora 14:24

Cati bani pierdem daca romanii vor fi dati afara din Marea Britanie

Articol de Madalina Irimia
Schimburi comerciale de peste trei miliarde de euro pe an, sute de milioane de euro remitente anuale de la cei 200.000 de romani din UK, investitii de peste un miliard de euro. Toate ar putea fi puse in pericol de iesirea britanicilor din UE.

Un efect asupra Romaniei vizeaza migratia populatiei, romanii reprezinta doar 1,1% din imigrantii din Marea Britanie, fiind a 32-a tara dupa numarul imigrantilor din Regatul Unit, noteaza UniCredit.

Banii trimisi de cei care muncesc in Marea Britanie rudelor din Romania sunt la un nivel de circa 100 milioane de dolari anul trecut, potrivit unor estimari ale Bancii Mondiale, reprezentand 3% din totalul intrarilor din remitente ale Romaniei.

Conform celor mai recente statistici britanice (26 februarie 2015) citate de MAE, numarul cetatenilor romani inregistrati in Marea Britanie este de 146 000, iar rata ocuparii cetatenilor romani (16-64 ani) este de aproximativ 80%.

Totusi, cel mai important efect pe termen mediu este, potrivit UniCredit, impactul asupra fondurilor europene, iar analistii bancii estimeaza ca tarile cu o performanta slaba in absorbtia de fonduri, in special Romania, vor avea de suferit cel mai mult.

Un ministru conservator din Marea Britanie a spus ca nu poate garanta ca cetatenii UE pot ramane in Marea Britanie dupa ce tara paraseste blocul comunitar.

Potrivit Buzzfeed.com, James Brokenshire, ministrul pentru Imigratii, Securitate si Lege si Ordine spune ca nu ar fi intelept sa garanteze acest drept de a ramane in Regatul Unit, desi britanicii care traiesc in UE au primit acesta asigurare din partea tarilor membre.

Discursul ministrului in camera inferioara a parlamentului britanic, venit ca un raspuns la o intrebare adresata de Gisela Stuart, sustinatoare a campaniei ”Leave”, a aprins scantei in randurile parlamentarilor britanici, in contextul cresterii numarului atacurilor cu tenta rasista dupa votul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: brexit, pierderi, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii