A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719645447.4605.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cati bani din salariul unui roman se intorc, LUNAR, la stat, sub forma de taxe si impozite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
17-03-2013, ora 08:05

Cati bani din salariul unui roman se intorc, LUNAR, la stat, sub forma de taxe si impozite

Articol de Cristian Amariei

Domnul Ionescu are un salariu brut de 3.000 de lei si, in principiu, este multumit pentru ca suma este cu peste 40% mai mare decat medie nationala, de numai 2.100 de lei.

Inainte insa de a-si putea cheltui leafa, el stie ca trebuie sa dea niste bani la stat, pentru pensie, sanatate si somaj. Din cei 3.000 de lei, contributiile la bugetul asigurarilor sociale, al asigurarilor sociale de sanatate si al Fondului de Somaj reprezinta circa 500 de lei. Ramane deci cu 2.500 de lei, dar, aceasta suma se impoziteaza, conform legii, cu 16%.

Dupa ce i se retin diferitele contributii si impozite, Ionescu - un nume generic pentru oricare dintre milioanele de romani salariati - se intoarce acasa cu 2.100 de lei. Locuind intr-un apartament cu doua camere si circa 50 de metri patrati, situat in zona B din Capitala, contribuabilul stie ca va trebui sa achite un impozit de circa 120 de lei asa ca, fiind precaut, pune deoparte lunar cate zece lei. Pentru masina din parcare, un Logan cu o capacitate cilindrica de 1.600 mai pune deoparte inca 5 lei pentru ca impozitul ii vine cam 64 de lei pe an.

Integral pe gandul.info

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii