ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2014, ora 11:00

Cate kilograme te ingrasi intr-un an dupa ce renunti la fumat

Articol de Madalina Irimia

Persoanele care renunta la fumat risca sa se ingrase intre 5 si 10 kilograme intr-un an. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta britanici, care au observat ca renuntarea la fumat duce la o crestere in greutate mai mare decat s-ar fi crezut initial.

Potrivit expertilor, atunci cand renuntam la dependenta de tutun, avem tendinta de a manca mai mult, de aici si predispozitia spre ingrasare. Rezultatele studiului arata ca intre 35% si 38% dintre fumatori se ingrasa mai putin de 5 kilograme, in timp ce intre 29% si 34% se ingrasa intre 5 si 10 kilograme in primul an in care renunta la acest viciu.

Datele obtinute in urma cercetarii arata ca acest lucru se intampla indiferent daca persoana in cauza urmeaza sau nu un tratament de renuntare la fumat, cum ar fi plasturii cu nicotina. In plus, savantii britanici au demonstrat ca fumatorii sunt predispusi la ingrasare chiar si dupa trei luni de la renuntarea la fumat.

Unul dintre cele mai intalnite simptome ale renuntarii la fumat este cresterea apetitului, care poate duce la mancatul in exces sau luarea de gustari regulate. De asemenea, studiile au demonstrat ca nicotina care se gaseste in tigari duce la accelerarea metabolismului, astfel ca renuntarea la fumat poate duce la scaderea ratei acestuia”, spune dr. Prerna Sharma, Clinical Lead for Bupa Health and Wellbeing UK.

Cercetatorii atrag insa atentia ca studiul a fost realizat strict pe un esantion de fumatori inraiti si vor fi necesare analize suplimentare pentru a explora in totalitate efectele secundare ale renuntarii la dependenta de nicotina. Astfel, oamenii de stiinta se vor concentra pe consecintele renuntarii la fumat in cazul celor care reiau acest obicei sau pentru persoanele care trec de primul an de la scaparea de acest viciu.

In plus, studiul sugereaza ca exercitiile fizice regulate pot preveni cresterea in greutate pentru cei care renunta la fumat sau se gandesc sa faca acest pas, fiind binecunoscut faptul ca sportul si o dieta sanatoasa pot conduce la scaderea dorintei de a fuma.

Sursa: gandul.info

Foto: slabesteusor.info

     
Tag-uri: greutate, fumat, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii