A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664488.6889.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cat vor plati in plus romanii care merg la spitalele private dupa ce ministrul Sanatatii a taiat decontarile de la CNAS
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2013, ora 06:20

Cat vor plati in plus romanii care merg la spitalele private dupa ce ministrul Sanatatii a taiat decontarile de la CNAS

Articol de Madalina Irimia

Romanii care vor dori sa se interneze in spitalele private nu vor mai beneficia de niciun decont din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Masura a fost anuntata de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si va fi inclusa in contractul-cadru pe 2013, care ar putea intra in vigoare de la 1 martie.

"In contractul-cadru pe 2013 care va intra, sper, in vigoare la 1 martie, vom sista finantarea din fondurile Casei pentru unitatile spitalicesti private. Astfel incat toti banii publici - vorbim de fondul unic national de asigurari sociale de sanatate - sa mearga catre spitalele publice", a declarat in weekend ministrul. Potrivit acestuia, managerii de spitale private ar trebui sa isi gandeasca investitia, bazandu-se pe fortele proprii, nu pe "ce fura de la stat sau din ceea ce incearca sa obtina prin trafic de influenta". (...)

Putini stiu ca Eugen Nicolaescu este chiar cel care in timpul fostului sau mandat la sefia Ministerului Sanatii (2007-2008) in Cabinetul Tariceanu a acceptat ca spitalele private sa poata furniza servicii medicale decontate prin CNAS.

"Casa Nationala nu plateste nici spitalele publice, nici private, ci plateste servicii furnizate de spitalele publice si private", a explicat pentru gandul fostul sef al CNAS, Lucian Duta.

Potrivit acestuia, in baza legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si a masurii luate in fostul mandat al lui Eugen Nicolaescu, principiul in decontarea serviciilor medicale pentru romanii care cotizeaza a fost ca "banul urmeaza pacientul, si nu invers". "Sa luam ca exemplu o nastere. Daca pacientul accepta sa se duca la spitalul privat, se duce si se deconteaza, daca vrea la cel de stat, merge acolo. Acesta este principiul dupa care s-a mers, nimeni nu a finantat vreodata spitale publice sau spitale private. Asta este principala intoxicare lansata de domnul ministru", adauga el.

Integral pe gandul.info

Foto: wall-street.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii